©  REUTERS

Waakhond onderzoekt bedrijf dat huizen opkocht die voor ecodorp van prins Charles bedoeld waren

Een Britse waakhond doet een onderzoek naar een bedrijf dat zaken deed met de stichting van prins Charles, nadat eerder bekendraakte dat de prins de eigenaar van het bedrijf een adellijke titel zou gegeven hebben na miljoenen in donaties.

Bron: The Guardian

Een Britse waakhond voor goede doelen bevestigt dat ze een onderzoek zijn gestart naar transacties die verricht werden door een bedrijf dat huizen gekocht heeft in Ayrshire van een dochteronderneming van de stichting van prins Charles.

Het bedrijf, Havisham Properties, kocht elf eigendommen in Schotland die eerder werden aangekocht door prins Charles, toen hij een nabijgelegen herenhuis kocht. De huizen werden tussen 2017 en 2021 gekocht voor 1,7 miljoen pond. Het was de bedoeling om er een ecodorp van te maken en de voormalige mijngemeenschap opnieuw te doen opleven.

Het onderzoek kwam er nadat de krant de Sunday Times schreef dat prins Charles de eigenaar van Havisham Properties een adellijke titel zou gegeven hebben nadat die miljoenen in donaties had geschonken.

“Wij kunnen bevestigen dat de werkzaamheden van de Havisham Group en de vastgoedtransacties in verband met de ontwikkeling in Ayrshire deel uitmaken van ons algemene onderzoek, waaraan nog wordt gewerkt.”

 (sgg)

Aangeboden door onze partners