Brussels Airlines schrapt bijna 700 vluchten in juli en augustus om werkdruk te verlagen en stakingen te vermijden

Brussels Airlines schrapt bijna 700 vluchten in juli en augustus (6 pct van vluchten), om werkdruk te verlagen en stakingen te vermijden. Eerder was al aangekondigd dat de luchtvaartmaatschappij al 148 vluchten zou schrappen.

Bron: BELGA

Bij Brussels Airlines vindt maandagmiddag sociaal overleg plaats, nadat de vakbonden vorige week hadden gedreigd met nieuwe acties, na een driedaagse staking eind juni. “We verwachten dat de directie een aantal vluchten schrapt tijdens de maanden juli en augustus. We zien dat als enige oplossing momenteel om de werkdruk te verlagen”, zo zei Olivier Van Camp van de socialistische vakbond voor aanvang van het overleg.

Die toegevingen komen er nu in de vorm van honderden geschrapte vluchten. De directie van Brussels Airlines kondigt nu aan om in totaal 675 vluchten te schrappen in de maanden juli en augustus. De 148 vluchten waarvan eerder al aangekondigd werd dat ze geschrapt worden in juli, zijn in dat getal inbegrepen.

In totaal zijn er nu 372 vluchten geschrapt in juli en 303 in augustus. “Dat komt overeen met gemiddeld 6 procent van ons vluchtschema”, zegt woordvoerster Maaike Andries van Brussels Airlines.

Meer kan de luchtvaartmaatschappij naar eigen zeggen niet doen. “Nog meer vluchten schrappen, is commercieel onmogelijk”, luidt het. Brussels Airlines berekende dat de annuleringen 10,2 miljoen euro aan verloren inkomsten kosten. Dat is evenveel als de driedaagse staking de maatschappji kostte.

(dadelijk meer)

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent