©  Sven Dillen

PODCAST. Jean (86), de oudste gevangene van Hasselt: “Voel me te goed om hier te sterven”

Hasselt -

Jean* is als bijna-86-jarige de oudste gedetineerde in de gevangenis van Hasselt. De man is in 2018 veroordeeld tot 12 jaar cel én hij werd 10 jaar uit zijn burgerrechten ontzet voor het plegen van ernstige zedenfeiten. De tachtiger bezondigde zich aan zwaar misbruik binnen zijn familie. Uiteindelijk werd zijn celstraf gehalveerd naar 6 jaar wegens zijn gevorderde leeftijd. Jean is een recidivist: in de jaren 70 liep de man al een eerste veroordeling op, voor dezelfde feiten. Op zijn strafblad prijken daarnaast veroordelingen voor oplichting en zware diefstal.

kp, ppn

* Jean is een schuilnaam. Zijn echte naam is bekend bij de redactie.

BELUISTER OOK DEEL 1. Jos (76) kreeg nog nooit een verkeersboete, wel 9 jaar cel voor doodslag

Journalisten Phillip Pergens en Kato Poelmans kregen voor deze special de uitzonderlijke kans om, samen met fotograaf Sven Dillen, drie 70-plussers te interviewen in de gevangenis van Hasselt. Niet zozeer over de feiten die ze pleegden, maar vooral over hoe ze als bejaarde gedetineerden het gevangenisleven ervaren.

 ©  Sven Dillen

Je kan deze aflevering ook beluisteren via je favoriete podcastapp: Spotify, Apple Podcast, Google Podcasts, Pocket Casts, Podcast Addict, Castbox, ...

Wil je reageren op deze aflevering? Dat kan via podcast@hetbelangvanlimburg.be.

Volgende week dinsdag, 26 juli, verschijnt het derde en laatste deel van deze special.

 ©  Sven Dillen

Aangeboden door onze partners