Archiefbeeld ©  sls

Ketnet Zomertour afgelast door coronageval bij The Fungroup in Beringen

Geen Ketnet Zomertour in Sint-Niklaas zaterdagmiddag. De show moet last minute afgezegd worden door een probleem met de leverancier, waardoor het podium niet kon worden opgebouwd. Reden: een coronageval bij The Fungroup in Beringen.

(eadp, gvv, cp)

Op de Grote Markt van Sint-Niklaas zou zaterdag de Ketnet Zomertour van start gaan. Duizenden kinderen staan te popelen om hun helden bekend van het kleine scherm op het podium te zien. Met optredens van #LikeMe, Nachtwacht en Samson & Marie. En meet en greets. Maar om halftien ’s ochtends – een viertal uur voor de optredens van start zouden gaan – volgt de domper op de feestvreugde. De tour in Sint-Niklaas wordt in extremis afgelast. Een leverancier had een vrachtwagen geleverd op de Grote Markt, waar het verkeerde materiaal in zat. Daardoor kon het podium niet opgebouwd worden. Een alternatief zoeken was niet meer tijdig gelukt.

“Dit klopt niet”, zegt The Fungroup uit Beringen in een persbericht. “In tegenstelling tot eerdere berichten, wensen wij jullie de correcte reden mee te delen voor de annulatie van de Ketnet Zomertour dit weekend.”

Zelftest

“Binnen het bedrijf heerst er een bijzondere drukte die wij zo goed en zo kwaad hebben proberen in te vullen ten dienste van onze klanten. Jammer genoeg biedt de evenementensector markt zeer weinig overschot van gespecialiseerde podiumbouwers en techniekers. Op vrijdagavond 8 juli 2022 om 20.54 uur werden we in kennis gesteld van een ernstige vorm van corona bij één van onze teamleden. De zelftests later op de avond toonden aan dat er corona in ons team zat. Mensen die zich ook onwel voelden en die ook meteen naar huis gestuurd werden.”

“Daarbovenop begonnen andere teamleden dezelfde symptomen te vertonen, waarmee ze geprobeerd hebben de jobs waar ze aan bezig waren nog af te werken. Dit is gelukt met veel moeite.”

“Door de gigantische vraag binnen de evenementensector hebben we geprobeerd als betrouwbaar bedrijf elke klant te dienen op de best mogelijk manier.”

Eerste keer in 35 jaar

“We hebben alles gedaan om vannacht toch nog de tour opgebouwd te krijgen, jammer genoeg is dit niet gelukt wegens het late afmelding uur en omdat de nieuwe zoektocht naar andere teamleden in het midden van de nacht was onmogelijk was.”

“Iedereen die we vannacht nog hebben kunnen bereiken had al een toezegging gedaan voor een andere job en de mensen die op vrijdag samengewerkt hebben met de besmette persoon mochten, wouden en konden de werken niet hervatten zonder negatieve testen. Wij zijn er vanmorgen niet in geslaagd om een volwaardig team samen te stellen, die op een veilige en gezonde manier deze mooie productie tot een goed einde kon brengen. Daarom hebben wij beslist, hoe erg ook de gevolgen zijn voor zowel Ketnet, de artiesten, leveranciers en de gemeentes, om de tour te annuleren. Veiligheid en gezondheid staan prioritair binnen het bedrijf en iedereen weet dat je niet zomaar om 3.30 uur in de nacht een blik ervaren mensen kan opentrekken. De afgelopen dagen heeft de volledige directie zelf on the field gestaan, waaronder CEO Stefan Kerkhofs zelf, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat om toch onze klanten op de best mogelijke manier te bedienen (wat ook gelukt is). Volgens Stefan Kerkhofs is dit de eerste maal in 35 jaar dat we dit meemaken. We zijn actief in 67 landen, en zelfs daar hebben we eigen events nog nooit moeten annuleren.”

“Het hele gebeuren heeft een gigantische impact op het bedrijf, haar medewerkers, maar vooral op Stefan Kerkhofs. Vanaf maandag zal er verder overleg volgen hoe we de volgende producties op de agenda zullen aanvatten. Flexibiliteit, professionalisme en veiligheid stonden altijd garant in een samenwerking met The Fungroup vandaar dat het bedrijf ook zwaar onder de indruk is van de feiten. Aanstaande maandag zal bekeken worden welke aanvragen we onder deze voorwaarden nog kunnen waarmaken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Intussen regent het teleurstellingen op sociale media bij ouders en hun kinderen. Ook de stad zelf en de VRT zijn misnoegd. Zondag is Zeebrugge aan de beurt voor de zomertour. Ketnet laat weten dat het alles in het werk stelt, zodat de shows daar zeker kunnen doorgaan. De rest van de zomer houdt de gratis Zomertour ook nog halt in Tienen (16/7), Wenduine (17/7), Deinze (30/7) en Roeselare (15/8).

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent