Stikstofdossier overrompelt ambtenaren: meer dan 10.000 bezwaarschriften verwacht

Het departement Omgeving verwacht meer dan 10.000 bezwaarschriften tegen het Vlaamse stikstofakkoord. Topman Peter Cabus roept werknemers van andere overheidsinstanties op om zich vrijwillig aan te sluiten bij zijn team. Dat schrijft De Morgen vrijdag.

jvhBron: BELGA

“We verwachten meer dan 10.000 inspraakreacties”, schrijft Peter Cabus, secretaris-generaal van het departement Omgeving, op 6 juli in een e-mail binnen de administratie die de krant kon inkijken. Hij heeft het over “een belangrijke en uitzonderlijke opdracht” die helaas ook net samenvalt met de zomervakantie. Al die bezwaarschriften verwerken, blijkt dan ook makkelijker gezegd dan gedaan.

“Uitzonderlijke tijden vergen uitzonderlijke maatregelen”, schrijft Cabus in dezelfde e-mail met een bijlage die ook aan de werknemers van een aantal andere instanties is gericht: het Agentschap Natuur en Bos, de Vlaamse Landmaatschappij, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en de Vlaamse Milieumaatschappij. Iedereen met “een passie voor omgeving” wordt gevraagd om zich vrijwillig aan te sluiten bij het stikstofteam dat de bezwaarschriften moet verwerken.

Of de Vlaamse regering de organisatie van dit proces misschien onderschat heeft? Het kabinet-Demir zegt van niet. “Bij dossiers van deze omvang is het niet ongebruikelijk dat de administratie zich intern maximaal organiseert”, zegt woordvoerder Andy Pieters.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent