Twintiger uit Tessenderlo zwaar toegetakeld door vijf jongeren op Oude Markt in Leuven

Leuven/Tessenderlo/Laakdal -

Op de Oude Markt in Leuven zijn twee twintigers uit Tessenderlo en Laakdal woensdagochtend slachtoffer geworden van zwaar geweld. De daders moeten zelfs voor de rechter verschijnen voor poging tot doodslag.

Omstreeks 6 uur woensdagochtend kregen vijf jongeren om een nog onbekende reden een discussie met twee anderen. Plots deelde één van de vijf jongemannen een vuistslag uit aan een van de twee, die vervolgens tegen de grond werd gewerkt.

“De 20-jarige man uit Tessenderlo incasseerde, liggend op de grond, verschillende vuistslagen en trappen tegen het hoofd. Op een gegeven moment verloor hij het bewustzijn, waarna hij nog een aantal slagen in het gezicht kreeg”, klinkt het bij het parket van Leuven.

Bewustzijn verloren

Het tweede slachtoffer, een 21-jarige man uit Laakdal, probeerde verschillende keren tussen te komen. Dat werd hem door de groep jongeren verhinderd, waarbij ook hij een aantal trappen en slagen incasseerde. Een van de daders tastte na het geweld in de broekzakken van het bewusteloze slachtoffer.

De vijf daders namen na de feiten de vlucht in verschillende richtingen. “De twee slachtoffers verloren het bewustzijn. Uiteindelijk bleken ze gelukkig wel slechts lichtgewond. Ze hebben geluk gehad in dat opzicht, de gevolgen hadden erger kunnen zijn”, zegt parketwoordvoerster Julie Plevoets.

De politie slaagde erin de vijf verdachten te arresteren, ze komen allen uit Leuven en omgeving. Het parket tilt zwaar aan de feiten en vorderde een gerechtelijk onderzoek op verdenking van poging tot doodslag, slagen of verwondingen en diefstal. De vijf werden door de onderzoeksrechter aangehouden. De raadkamer zal dinsdag beslissen over de handhaving van de voorlopige hechtenis. (zb)

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen