Het wordt nu enkel heter: zaterdag tot 26 graden, zondag tot 29 graden, maandag “nog warmer”

Het wordt zaterdag al 26 graden warm, maar de temperatuur zal de komende dagen enkel nog toenemen. Dinsdag belooft het warmst te worden, met lokaal zelfs 39 graden. Dat meldt het KMI.

jvhBron: BELGA

De weersverwachtingen voor zaterdag. ©  KMI

Zon en wolkenvelden wisselen elkaar zaterdagochtend af in het noorden en het noordoosten van het land. Elders is het zeer zonnig. In de namiddag ontwikkelen stapelwolken zich, maar wordt het alsmaar zonniger vanuit het noorden en het westen. De maxima liggen rond 20 of 21 graden op de Ardense toppen en aan zee, rond 24 of 25 graden in het centrum, en kunnen oplopen tot 26 graden in Belgisch Lotharingen.

Zaterdagnacht is het rustig en helder of lichtbewolkt met enkel wat hoge wolkenvelden. De minima liggen tussen 6 en 14 graden.

Zondag is het warm en zonnig met hoogstens wat hoge wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 24 en 26 graden in de Kuststreek en in de Ardennen, en tussen 27 en 29 graden elders.

Maandag wordt het nog warmer met temperaturen tussen 29 en 31 graden in de Ardennen, en tussen 32 en 34 graden elders. Het is zonnig met wat hoge bewolking.

Dinsdag, na een warme nacht, wordt het overdag erg warm met maxima tussen 32 en 35 graden in de Ardennen en tussen 34 en 38 graden in de andere streken en lokaal zelfs 39 graden. Het blijft zonnig met kans op enkele lokale onweersbuien in de nacht van dinsdag op woensdag.

Woensdag bereikt minder warme en onstabielere lucht ons land. Het wordt wisselend bewolkt met kans op enkele buien, mogelijk onweerachtig. De maxima schommelen van 24 graden vlak aan zee, 28 graden in het centrum? tot 29 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen.

Donderdag wordt het minder onstabiel, met een wisselende bewolking en waarschijnlijk nog kans op een geïsoleerde bui. De temperatuurdaling zet zich verder voort met maxima van 22 tot 27 graden.

Vrijdag wordt het vrij zonnig met een kleine kans op een bui. De maxima schommelen rond of net boven 25 graden op de meeste plaatsen.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent