Ideaal voor de festivalzomer: de hair jewels zijn terug van weggeweest

Bij wie jong was in de jaren negentig, doet de term hair stamp wellicht een belletje rinkelen. Hoewel de benaming anders doet vermoeden, gaat het niet echt om een stempel. De hair stamp was daarentegen een vaak plastic gadget waarmee je binnen enkele seconden glitters en parels allerhande in je haar kon zetten. Het apparaat was destijds goed voor uren speelplezier, hetzij door de juweeltjes aan te brengen in onze eigen lokken, hetzij door een pop een upgrade te geven. En nu is het dus terug van weggeweest.

Camille Van Puymbroeck

Steeds meer TikTokkers gaan met het nineties-apparaat aan de slag en daar zit de zomer ongetwijfeld voor iets tussen. Wie die komende tijd een festivalweekend op de planning heeft staan, kan dankzij de haarjuwelen een glamoureus kapsel creëren en dat zonder enige kennis van zaken. Lok door het apparaat, klik, en klaar. Zo simpel is het. Bovendien hoef je je originele exemplaar niet meer per se in huis te hebben – de hair stamps koop je tegenwoordig weer gewoon online. Haal je liever geen speciaal apparaat in huis? Dan kan je ook losse hair jewel-strips vinden die je met behulp van de stijltang aanbrengt.

Maar wat doen die juweeltjes nu precies met je haar? Moet je je zorgen maken over je gezonde lokken? Volgens kapper Jochen Vanhoudt alvast niet.

“Zelf gebruik ik de hair jewels al meerdere jaren en uit ervaring weet ik dat ze je haar minder beschadigen dan extensions, om een voorbeeld te noemen. De lijm die gebruikt wordt, is vrij soepel en de juweeltjes vallen er na één à twee weken dan ook vanzelf uit. In de tussentijd kan je je haar gewoon borstelen en wassen zoals gebruikelijk.”

Hair stamp, 28,95 euro. © Bol.com

Wil je je kapsel enkel voor een festival laten schitteren en liever niet met de juweeltjes in naar het werk? Geen probleem.

“Met behulp van een kleine kam kan je de hair jewels voorzichtig uit je lokken halen. Volstaat dat niet, dan kan je conditioner inschakelen om de lijm los te weken. Binnen enkele minuten heb je je normale kapsel weer terug!”

Hair Diamonds, 4,80 euro. - 36 Adhesive Crystals © Hab & Gut

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent