Deze zaak in Bree werd woensdagochtend overvallen. ©  Roger Dreesen

21-jarige jongeman gearresteerd na overval met hamer op bejaarde winkelierster in Bree

Bree -

Woensdagmorgen heeft een jongeman de bejaarde uitbaatster van de buurtwinkel Fresh & Food op Vostert in Bree bedreigd met een hamer. De 21-jarige Oudsbergenaar kon met een kleine geldsom op de fiets ontsnappen, maar werd even later gearresteerd.

Roger Dreesen

De overvaller werd woensdag rond 9 uur op de fiets opgemerkt door de uitbater van de aanpalende zaak. Hij zag hoe de jongeman zich geruime tijd ophield aan de automaten van de 24/24 Shop om vandaaruit de Fresh & Food op de Gruitroderkiezel te observeren. Zodra de kust vrij was stapte hij, gewapend met een hamer, het buurtwinkeltje binnen. De man had ook een papieren zak over zijn hoofd.

De dief klopte met zijn hamer op de kassa en dwong de bejaarde winkelierster om de kassa te openen. De uitbaatster verzette zich niet en overhandigde hem meteen de inhoud. De dief kon een kleine geldsom buitmaken. Daarna vluchtte hij op zijn fiets weg in de richting van Bree. Niemand raakte gewond.

De politie Carma kwam meteen ter plaatse en ging in de omgeving op zoek naar de man. Uiteindelijk werd een 21-jarige verdachte gearresteerd in de Watertorenstraat. De jongeman werd meegenomen naar het commissariaat voor verhoor. Het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De politie Carma onderzoekt de feiten verder. RDr/siol

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen