Amber Heard ©  Reuters

Amber Heard gaat in beroep tegen vonnis in smaadproces tegen Johnny Depp

De Amerikaanse actrice Amber Heard (36) is van plan in beroep te gaan tegen de uitspraak van de jury in het smaadproces tussen haar en haar ex-man Johnny Depp. Haar juridische team heeft de rechtbank in Fairfax County in de Amerikaanse staat Virginia donderdag op de hoogte gebracht, schrijft het filmvakblad Deadline.com op basis van gerechtelijke documenten.

Heards advocaten, die een verzoek om een nieuw proces al afgewezen zagen, zeggen nu dat ze van plan zijn in beroep te gaan op de grond van de zaak.

“Wij zijn van mening dat de rechtbank fouten heeft gemaakt die een eerlijk en rechtvaardig vonnis in de weg hebben gestaan dat het Eerste Amendement van de Grondwet, dat de vrijheid van meningsuiting garandeert, respecteert”, aldus haar woordvoerders in een verklaring.

“Wij beseffen dat deze oproep Twitter in beroering zal brengen, maar het is een noodzakelijke stap om ervoor te zorgen dat recht wordt gedaan,” voegden ze eraan toe.

Als het beroep wordt aanvaard, zeggen juristen, zal het een lange en dure procedure worden.

Heard werd begin juni door een rechtbank in Fairfax, in de Amerikaanse staat Virginia, wegens smaad veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van tien miljoen dollar aan haar voormalige echtgenoot, acteur Johnny Depp. Ook Depp werd schuldig bevonden en moet twee miljoen dollar betalen aan Heard.

Aangeboden door onze partners