MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez: “En nu kijken of we meer dan twee kernreactoren kunnen verlengen”

Nu de federale regering en energiebedrijf Engie een “princiepsakkoord” hebben over de levensduurverlenging van de twee jongste kerncentrales is het volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez meteen de tijd om al een stap verder te gaan. “Nu moeten we kijken of we meer dan twee kernreactoren kunnen verlengen”, zo tweet de MR-voorzitter.

jvhBron: BELGA

Met het “princiepsakkoord” haalt de MR volgens Bouchez een belangrijke slag thuis. De partij dringt al een tijdje aan op het langer open houden van de kerncentrales. “Wat onmogelijk was, wordt mogelijk”, stelt Bouchez.

Maar Bouchez wil graag meteen verder gaan dan enkel de twee jongste kerncentrales, Doel 4 en Tihange 3. Er moet volgens hem gekeken worden of ook andere reactoren langer open kunnen blijven. Hij vreest namelijk nog steeds voor de bevoorradingszekerheid. Volgens hem dreigen er anders “een black-out en dramatische prijzen”. “Nu alle Europese landen hun afhankelijkheid van gas afbouwen, zou het omgekeerde doen onverantwoordelijk zijn. Kernenergie is een evidente keuze voor klimaat, economie en veiligheid”, aldus Bouchez.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent