© Hugo Da Costa
John ruilde zijn baan als jurist in voor de kassa bij Aldi. Nu is hij er de wijnaankoper: “Vandaag krijg ik carte blanche”
Of John Van De Walle niet jaloers is op zijn collega’s van Carrefour, Colruyt of Delhaize? Omdat die zo’n 700 à 800 wijnen in het assortiment hebben en hij zich moet beperken tot een zestigtal? “Absoluut niet. Ik zie het als een uitdaging: uit de honderden wijnen die jaarlijks op mijn bureau passeren, er de juiste weten uit te halen. Fijnzinnig werk. Maar vergeet niet dat er naast ons vast assortiment ook nog een negentigtal in/out-wijnen zijn, daar kan ik me volledig uitleven.” Speciaal voor het in/out-herfstassortiment trokken we met John naar de Languedoc. Bestemming? Béziers. Wijnbedrijf? Alma Cersius. Doel? Twee nieuwe wijnen blenden, in wit en rood.
Karen Haesendonckx
Beste van Plus
LEES OOK
Onze sommelier tipt vijf Limburgse bubbels voor de feesten: “Wie zegt dat champagne beter is?”
Zus koopt broer uit bij wijnhandel Baeten Vinopolis
Zoon Kriekels (30) aan het roer van De Windmolen: “Als boer mee in het restaurant”
Geen miswijn, wel pareltjes uit Piemonte: dit weekend laatste keer pop-upwijnbar in kerk van As
Ter Dolen brouwt PK-limited voor De Winning
Bekijk
Hoofdpunten
Limburgse familieleden tussen hoop en vrees: “Hele dag tevergeefs gewacht op nieuws”
LIVE. Zware aardbeving treft Turkije en Syrië
“Ik ben omringd door doden”: Turan (23) ontsnapte aan het ergste na aardbeving
Limburgers zamelen voeding en kleding in voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië: “Elke seconde groeit de stapel”
Ex-Miss België doet emotionele oproep vanuit Turkije: “Alles gaat heel slecht. Er is niet genoeg hulp”
“De gouden tip? Ga nóóit winkelen zonder boodschappenlijstje”: budgetexperte helpt je besparen in de supermarkt
Lees meer
Meest Recent
Deze cocktail maak je met een cultdrank die meer bekendheid verdient
Geef een orgineel doosje met valentijnschocolade: “Instant crush dankzij deze love pills”
Geen zin om te koken? Tien ‘verse’ adresjes in Limburg die je best meteen op je bucketlist zet
GEPROEFD. In dit gloednieuw grillrestaurant ging het dessert er écht niet meer bij
Het proberen waard: vier wijnen om pas over een vijftal jaar te openen