© Tom Palmaers

Jongens van 16 en 17 jaar zwaargewond na crash met bromfiets tegen boom in Hasselt

Hasselt -

Zaterdagavond zijn twee jongens van 16 en 17 jaar met een bromfiets tegen een boom gebotst op de Mombeekdreef in Hasselt. Ze werden allebei kritiek afgevoerd. De 17-jarige jongen uit Hoeselt is inmiddels weer aan de beterhand. “Hij heeft een gebroken knieschijf en een lichte schedelfractuur opgelopen”, zegt zijn vader.

Olivier Simons/Johnny Geurts

Rond 20.50 uur kreeg de politie LRH zaterdag de melding binnen dat er een ongeval was gebeurd op de Mombeekdreef. Een bromfiets was vlakbij het Kasteel van Mombeek tegen een boom gebotst. De bestuurder en de passagier hadden levensgevaarlijke verwondingen opgelopen en werden naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Hoeselt en een 16-jarige jongen uit Hasselt. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De Mombeekdreef werd daarom een tijdlang afgesloten voor alle verkeer.

Schedelfractuur

Voor de ouders van Gies (17) uit Hoeselt, die de Dax-bromfiets bestuurde, kwam het nieuws zaterdag hard aan. “Ik zat net op een terras in Genk toen ik telefoon kreeg van de politie”, vertelt papa Roland (69). ”Ze zeiden me dat mijn zoon met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis was gebracht. Ik ben meteen richting Hasselt gereden. Mijn ex-vrouw was met onze dochter in Luxemburg. Ook zij is onmiddellijk huiswaarts gekeerd.”

“Gelukkig bleek zijn toestand uiteindelijk niet kritiek te zijn. In het ziekenhuis was de neurochirurg al bij hem. Pijn had hij niet. Wat we nu weten is dat hij bij de val een gebroken knieschijf en een lichte schedelfractuur heeft opgelopen. Wat er precies gebeurd is, kan hij zich niet herinneren.”

“Gies had tot 20 uur gewerkt in de Jumbo-supermarkt in Hasselt, waar hij aan de slag is als jobstudent. De jongen die achterop zat als passagier, is een collega-jobstudent. Hoe het momenteel met die jongen gaat, weet ik niet, maar hij zou verblijven op de dienst intensieve zorgen. Met Gies gaat het gelukkig de goede kant uit.” siol/joge

 ©  Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen