Door de controle was het treinverkeer tussen Hasselt en Diest en de spoorovergang op de Zelemseweg een tijdlang onderbroken. ©  112MeldingenLimburg

Treinverkeer tussen Hasselt en Diest al hele voormiddag verstoord door chemisch lek

Hasselt/Diest -

In de nacht van woensdag op donderdag is in Diest een goederentrein tot stilstand gebracht omdat een chemisch vat aan het lekken was. Uiteindelijk bleek het om een ongevaarlijk product te gaan. Maar door de controle was het treinverkeer tussen Diest en Hasselt donderdagvoormiddag nog onderbroken.

Olivier Simons

Om 1 uur stelde Infrabel donderdagochtend vast dat er een probleem was met een goederentrein die reed tussen Aarschot en Hasselt. In één van de wagons stonden vijf vaten met als label code 80. Dat betekent dat ze een bijtende of zwakbijtende stof bevatten. Een van de vaten vertoonde een lek.

Het zekere voor het onzekere werd genomen en de trein werd tot stilstand gebracht ter hoogte van de Zelemseweg. Al het treinverkeer werd stilgelegd en er werd een veiligheidsperimeter ingesteld. Ook de spoorwegovergang raakte zo versperd.

De brandweer en de veiligheidsdiensten van Infrabel onderzochten de vaten. Ook de politie Demerdal kwam ter plaatse. Gelukkig bleek het om een loos alarm te gaan en zat er een soort detergent product in de vaten, met geen of weinig risico voor de gezondheid. Om 5 uur werden alle veiligheidsmaatregelen opgeheven.

Storing

Het incident bleef donderdagvoormiddag wel voor storingen zorgen op de spoorlijn. Het treinverkeer tussen Diest en Hasselt was onderbroken, wat voor vertragingen en afschaffingen kon zorgen. De NMBS voorzag vervangbussen. Rond de middag was de hinder geweken en werd het normaal treinverkeer hernomen.  siol

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen