©  AP

HERBELEEF. Topfavoriete Annemiek van Vleuten ontbindt haar duivels in zware bergrit en doet gooi naar eindzege

Annemiek van Vleuten (Movistar) is uitstekend begonnen aan het eerste deel van het loodzware slotweekend. In de eerste Vogezen-rit gaf de Nederlandse een ware demonstratie, na een straffe solo soleerde ze naar de zege. In de stand neemt ze ook de gele trui over van haar landgenote Marianne Vos. Morgen wordt de Tour de France Femmes beslist in een loodzware rit naar La Planche des Belles Filles.

redactie

Herbeleef hier de wedstrijd:

 • - Koninginnenrit in Tour de France Femmes met drie cols in de Vogezen
  - Favorietes Demi Vollering en Annemiek van Vleuten trekken meteen ten aanval op eerste klim
  - Van Vleuten gooit landgenote overboord op tweede klim en rijdt iedereen op minuten achterstand
 • 13u10

  Klimmen geblazen!

  Het vrouwenpeloton staat vandaag voor een ware klimuitdaging. Na zes relatief vlakke etappes trekken ze vandaag naar enkele bekende cols uit de Vogezen: de Petit Ballon, Col du Platzerwasel en Grand Ballon staan straks op het menu. Kan Marianne Vos op dat pittige parcours haar gele trui behouden?


 • Het parcours van vandaag.
 • 13u20

  Drie bekende Vogezencols

  De vrouwen uit de Tour de France Femmes krijgen vandaag drie stevige brokken voor de kiezen. Na een vlakke aanloop is de eerste col van de dag de Petit Ballon, 9,3 kilometer aan 8,1 procent. Na een afdaling van een kleine 20 kilometer wacht de Col du Platzerwasel (7,1 km aan 8,3%).

  Daarna passeren de renners voor de eerste keer over de finishlijn, al doen ze dat in tegenovergestelde richting.Na een snelle afdaling gaat het naar de slotklim, de Grand Ballon (13,5 km aan 6,7%) met vooral op het einde zware pieken tot 9 à 10 procent. De finish ligt 7 kilometer na de top.

 • 13u25

  Wat kunnen Van Vleuten en Vollering?

  Op papier zijn Demi Vollering en Annemiek van Vleuten vandaag de favorieten. Zij staan respectievelijk zesde en achtste in het klassement, op 1'11" en 1'28" van gele trui Marianne Vos. Van Vleuten kende eerder in deze week al moeilijke momenten, maar gaf gisteren aan dat ze klaar is voor deze rit.


 • 13u30

  Rensters trekken zich op gang

  De vrouwen zijn vertrokken in Sélestat, de officiële start volgt over zo'n tien minuten. Dan zijn we vertrokken voor 127 kilometer koers. De finish wordt verwacht rond 17u30.


 • 13u40

  Reusser er niet meer bij

  Marlen Reusser, die woensdag nog de vierde rit won, is er niet meer bij. De renster van SD Worx liep gisteren bij een valpartij een hersenschudding op. Ook Rachele Barbieri (Liv Racing Xstra) is niet meer gestart.


 • 127 km

  GO!

  Met enkele minuten vertraging - twee rensters kregen onmiddellijk af te rekenen met materiaalpech - is de zevende etappe op gang gevlagd. Krijgen we al meteen aanvallen, of houdt het vrouwenpeloton zich nog even gedeisd?

 • 113 km

  Windstil in het peloton

  De dames houden zich voorlopig inderdaad rustig: er zijn nog geen aanvallen, het tempo ligt hoog. Over 25 kilometer komen we aan de voet van de Petit Ballon, het eerste obstakel van de dag.

 • 109 km

  Wiebes eraf, eerste aanvallen

  Het hoge tempo eist vroeg slachtoffers. Tweevoudig etappewinnaar Lorena Wiebes (Team DSM), gisteren nog gevallen, is al gelost uit het peloton. Een groepje van een twintigtal rensters probeert zich dan weer los te rukken.

 • 105 km

  Regenboogtrui en bolletjestrui vooraan

  In de eerste groep van 20 renners herkennen we onder meer wereldkampioene Elisa Balsamo en Femke Gerritse, die de bolletjestrui draagt.


 • 104 km

  Opgave Wiebes!

  Radio Tour meldt dat Lorena Wiebes uit de wedstrijd stapt. Ook Letizia Borghesi (EF Education-Tibco-SVB) geeft er de brui aan.


 • 100 km

  32 koplopers

  Intussen is de kopgroep verder aangedikt tot 32 rensters. EF Education-Tibvo-SVB leidt de achtervolging in het peloton.


 • 93 km

  Samenstelling kopgroep

  Dit zijn alle renners in de kopgroep, met daarbij enkele interessante namen. We zien onder meer wereldkampioene Elisa Balsamo en Europees kampioene Ellen van Dijk, voormalig wereldkampioene Chantal van den Broek-Blaak, en voormalig wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong. Daarnaast zijn ook drie Belgische rensters (Sanne Cant, Jesse Vandenbulcke en Valerie Demey) en nog wat andere bekende gezichten aanwezig zoals Christine Majerus, Grace Brown, Tiffany Cromwell, Soraya Paladin, Lisa Brennauer en Alice Maria Arzuffi.

  Trek-Segafredo: Elisa Balsamo, Ellen van Dijk
  Movistar: Aude Biannic
  SD Worx: Christine Majerus, Chantal van den Broek-Blaak
  FDJ Suez Futuroscope: Grace Brown, Vittoria Guazzini, Marie Le Net
  Jumbo-Visma: Anna Henderson, Karlijn Swinkels
  Team DSM: Georgi Pfeiffer
  Canyon//Sram: Tiffany Cromwell, Soraya Paladin
  UAE Team ADQ: Maaike Boogaard
  BikeExchange-Jayco: Alexandra Manly, Ruby Rosemann-Gannon, Ane Santesteban
  Ceratizit-WNT: Lisa Brennauer
  Valcar-Travel & Service: Alice Maria Arzuffi, Ilaria Sanguineti
  Cofidis: Rachel Neylan, Victoire Berteau
  Liv Racing Xstra: Thalita de Jong, Valerie Demey, Silke Smulders
  Plantur-Pura: Sanne Cant, Christina Schweinberger
  Le Col-Wahoo: Maike van der Duin, Jesse Vandenbulcke
  Parkhotel Valkenburg: Femke Gerritse
  Uno-X: Hannah Barnes
  St Michel Auber 93: Sandrine Bideau, Margot Pompanon
  Roland Cogeas Edelweiss: Tamara Dronova-Balabolina

 • Col - categorie 1 | Petit Ballon (9,3 km aan 8,1%)
Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent