©  AFP

Tiener gedood tijdens Israëlische operatie op Westelijke Jordaanoever

Tijdens een Israëlische militaire operatie op de Westelijke Jordaanoever is maandagavond een zeventienjarige jongen neergeschoten. Hij overleed later in het ziekenhuis, zegt het Palestijnse ministerie van Gezondheid.

mtmBron: BELGA

Volgens de Israëlische Defensie hebben de Israëlische veiligheidsdiensten maandagavond het vuur geopend op gewapende Palestijnen in Jenin, in het noordelijke deel van de Westelijke Jordaanoever. Volgens Tel Aviv zijn twee terreurverdachten opgepakt tijdens die operatie. De Israëlische media melden dat het gaat om Bassem Saadi, de leider van de militante Palestijnse organisatie Islamic Jihad (PIJ) en een assistent. 

De Al-Quds Brigade, de militaire vleugel van de PIJ die actief is op de Gazastrook, reageerde dat “alle strijders in staat van waakzaamheid zijn en klaarstaan om te reageren”.  

Israël heeft intussen verschillende wegen naar Gaza geblokkeerd. Het treinverkeer tussen grenssteden ligt stil en een strand in de buurt van de Gazastrook is gesloten. De grensovergang bij Erez is gesloten voor Palestijnen en journalisten.

Aangeboden door onze partners