©  Sven Dillen

Dealer loopt tegen de lamp op Rampage nadat hij onwel wordt: werkstraf van 120 uur

Een 21-jarige jongeman uit Scherpenheuvel is zopas in Hasselt veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het dealen van drugs op het Lommelse festival Rampage Open Air. Begin juni bracht hij er cocaïne en ketamine aan de man.

Geert Houben

Via de snelrechtprocedure moest de jonge dealer zich verantwoorden voor de Hasseltse correctionele rechtbank. Tijdens zijn proces gooide hij al zijn kaarten op tafel. “In mijn vrije tijd ben ik DJ en gebruikte ik zelf ook wel eens. Een tot twee keer per maand. Vrienden vroegen me om wat voor hen mee te brengen en zo is de verkoop begonnen.”

Berichten in zijn gsm toonden aan dat hij al een drietal maanden bezig was met zijn handeltje. Op Rampage liep hij tegen de lamp nadat hij onwel werd en naar de hulpposten trok. Daar ontdekte de politie dat hij 34 zakjes cocaïne op zak had. Zestien stuks waren al verkocht en zijn voorraad ketamine was al de deur uit. “Ik wou de opbrengst investeren in de aankoop van muziekapparatuur”, vertelde hij over zijn motief. Op de vraag van wie hij de drugs kocht, bleven zijn lippen stijf op elkaar.

Controle over financiën

De twintiger vertelde niet langer met drugs bezig te zijn. “Ik was fout bezig.” Volgens zijn advocate hebben zijn ouders zijn gsm afgenomen en controleren ze zijn financiën. Ook is er een afspraak gemaakt om een behandeling tegen zijn drugsgebruik te bespreken. Bij de bepaling van de strafmaat hield de rechter rekening met zijn blanco strafblad en jonge leeftijd. Het komt hem op een werkstraf van 120 uur te staan. Als hij deze niet voltooit, moet de veroordeelde alsnog 10 maanden naar de cel. Daarnaast verklaarde de rechter een vermogensvoordeel van 640 euro en de gsm van de dealer verbeurd.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen