©  ISOPIX

Opvallend: Napoli koopt voortaan enkel nog Afrikaanse spelers die weigeren om Afrika Cup te spelen

Napoli zal enkel nog nieuwe Afrikaanse spelers aantrekken indien ze beloven dat ze niet zullen deelnemen aan de Afrika Cup, die plaatsvindt tijdens het seizoen. Dat heeft de voorzitter van de Serie A-club, Aurelio de Laurentiis, laten optekenen.

Bron: BELGA

“Zwijg me over Afrikaanse (voetballers). Ik wens hen het beste, maar ofwel doen ze met een ondertekend document afstand van deelname aan de Afrika Cup (...) ofwel zijn ze nooit beschikbaar”, zei De Laurentiis dinsdag tijdens een uitzending op de economische website Wall Street Italia. “Wij zijn de idioten die de salarissen betalen om hen voor anderen te laten spelen.”

Tijdens de laatste editie van de Afrika Cup, in januari en februari, kon Napoli niet rekenen op verschillende basisspelers. Onder hen de Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly (ex-Genk), die deze zomer verkaste naar Chelsea, en de Kameroense middenvelder Frank Zambo-Anguissa.

Een van de grote sterren van Napoli, geplaatst voor de Champions League, is de Nigeriaanse international Victor Osimhen (ex-Charleroi). De spits was er niet bij op de Africa Cup vanwege een blessure.

De clubs, werkgevers van de spelers, zijn volgens het FIFA-reglement verplicht om hun internationals vrij te geven tijdens de interlandperiodes.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent