HERBELEEF. Dit was Pukkelpop 2022

Drie jaar hebben we erop moeten wachten, maar afgelopen week liep de festivalweide in Kiewit eindelijk weer vol. Na vier dagen dansen en zingen trekt Pukkelpop 2022 de deur achter zich dicht. Herbeleef het festival hier.

Redactie

 • Otto-Jan Ham staat deze zomer op Pukkelpop: “Soms moet ik mezelf knijpen om te beseffen dat dit echt is”

  Of het soms flink meurt in de tourbus van zijn band Hairbaby weet Otto-Jan Ham (43) ons in dit gesprek niet te vertellen, want zijn neus doet het niet. Wél dat hij straks op Pukkelpop speelt en dat hij er soms aan denkt om van job te veranderen. “Omdat ik het gevoel heb dat je in de media met één vingerknip kan worden uitgeschakeld.”
 •    center no-repeat #999999;cursor:pointer;top:-8px; border-radius: 2px;">↵

  Joost keert terug naar Pukkelpop: organisatie bevestigt komst van Nederlandse internetsensatie

  Eén week voor de start van Pukkelpop pakt de organisatie nog uit met de komst van Joost. De Nederlandse internetsensatie is vooral bij de jeugd enorm populair. Joost speelt zondag van 17 tot 18 uur op de mainstage, waar hij eerder in 2019 ook al optrad.
 • PODCAST. Hoe Pukkelpop is voortgekomen uit Chokri’s liefde voor festivals

  In 1985 is het grootste Limburgse festival Pukkelpop ontstaan. De festivalorganisator Chokri Mahassine heeft al sinds zijn tienerjaren een passie voor festivals, maar miste een festival waar alle muziekgenres bij elkaar kwamen. Samen met de leden van de jeugdclub Humanistische Jongeren sloeg hij de handen in elkaar en zo ontstond Pukkelpop.
 • Nieuw podium en enkele afzeggingen: uurschema Pukkelpop nu online

  Festivalgangers die een ticketje hebben voor Pukkelpop kunnen beginnen puzzelen, want het uurschema van het vierdaags festival staat online. Daarin staat één nieuw podium om rekening mee te houden, en helaas zijn er ook enkele namen gesneuveld in de line-up.
 • Hear Hear! naar drie podia in plaats van vier

  Geen vier podia op Hear Hear!, het nieuwe festival van de Pukkelpoporganisatie, maar drie. Alle concerten zullen plaatsvinden in tenten.
 • HEAR HEAR! is vertrokken: “Nu al het heetste festival van de zomer”

  “Nu al het heetste festival van de zomer”. Zo kondigde presentator Luc Janssen het nieuwe HEAR HEAR! aan. Het was klokslag 11:30 uur, zondag 14 augustus 2022, Kiewit en het eerste geronk van gitaren golfde over de wei. Blood Red Shoes zal de geschiedenis ingaan als de eerste band ooit op het nieuwe festival.
 • The Sons zorgen voor de eerste volle tent

  Eerste volle tent? Check. Sons mocht een vol uur aan de bak en lokte meer volk dan de kampvuurgezelligheid van Kings Of Convenience. Hard én catchy: dat smaakt het publiek wel. Wie nog geen pint vast heeft geeft na elke song stevig applaus. Terecht.
 • Perfecte soundtrack van Kings Of Convenience

  Okido: voor uw man ter plaatse is HEAR HEAR! nu al geslaagd dankzij het platenwinkeltje in de Food Wood. Nog buiten de drie - zo denken we toch - nagelnieuwe tenten is ook de Beer Shack open, het Pukkelpop Café en een Enoteca. Maar de core business van HEAR HEAR! is duidelijk muziek. Kings Of Convenience leverde de perfecte soundtrack voor een luie, hete dag met zelfs versterking in de muzikantenrangen vanuit Mexico City. Andale andele!
 • Twee watertjes voor de prijs van één

  Watertje bestellen? Dan is het Happy hour op HEAR HEAR! Als je een watertje bestelt aan de toog krijg je er één extra omdat het zo heet is. Boodschap aan drankorgels: doe geen moeite om aan te dringen. Alleen geldig voor water.
 • Billy Nomates

  De Britse performer Billy Nomates heeft wel iets te bieden. Goeie songs bijvoorbeeld en bakken attitude. Maar hoezeer je je ook in bochten wringt op het podium; als je enkel met een backing tape optreedt, blijft het karaoke. Misschien moet ze eens met haar boekhouder afspreken om te kijken of er geen liveband van het budget af kan. Als ze dat doet, speelt ze gegarandeerd hele festivalweides plat.
 • Whispering Sons: een geoliede livemachine

  Volle Wah Wah-tent, zeg maar het hoofdpodium van HEAR HEAR!, voor onze eigen trots Whispering Sons. Fenne Kuppens had voor de gelegenheid een eigen tent aangetrokken. Haar hemd was minstens 4 maten te groot, maar wellicht bracht het de nodige verkoeling. De band speelde fris en snedig hun straffe songs zoals 'So Close' en 'Surface'. We herinneren ons nog een concert, vlak voor ze de Rockrallyfinale wonnen. We zagen toen een straffe band, hoorden een waanzinnige stem, maar het podium was gevuld met verlegen tieners. Die tijd ligt ver achter ons. Whispering Sons is een geoliede livemachine geworden die met gemak een hele tent mee krijgt en ons telkens opnieuw een flinke draai rond onze oren verkoopt.
 • Parquet Courts: de connectie Kiewit, New York


  De bassist droeg een T shirt van LA, maar dat was maar een schijnmanoeuvre. Parquet Courts is totally NY. De groep is opgetrokken uit spuug, pis en zweet van hun roemruchte voorgangers die op het podium speelden van de beruchte CBGB club. Ramones, Blondie en almaar meer en meer Talking Heads... Heel het zootje passeerde in een vuile, ranzige schor geschreeuwde set. Beste stuk:  Almost had to start a fight, Freebird II, Walking at a downtown place, om dan even Studio 54 in te duiken met een opzwepend Wide Awake, de hitte nog wat omhoog jagend met live percussie. Heeft u ook zoveel poriën?

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent