Matt Smith uit ‘The crown’, ‘Doctor who’ en binnenkort ‘House of the dragon’, komt dit najaar naar België. ©  Jordan Strauss/Invision/AP

Matt Smith uit ‘The crown’ en ‘Doctor who’ komt naar België

It’s time to meet your heroes’, luidt de slogan van Heroes Comic Con. Wie houdt van fantasy, science fiction en meer van dat leuks kan alvast zijn hartje ophalen aan de gastenlijst waar de popcultuurbeurs dit najaar mee uitpakt. Matt Smith (39), bekend uit succesreeksen ‘Doctor who’ en ‘The crown’, zal afzakken naar Brussel.

Wout Desmytere

Heroes Comic Con, ‘dé ontmoetingsplaats voor fans van strips, gaming, films, series, cosplay, bordspelletjes en andere popcultuurfenomenen’, gaat tijdens het weekend van 24 en 25 september door in Brussel. En zoals dat hoort bij elke zichzelf serieus nemende convention, maken ook enkele bekendheden hun opwachting.

Matt Smith heeft zijn ‘geek credits’ alvast verdiend. Van 2010 tot 2014 speelde hij de hoofdrol in de science fictionserie Doctor who, één van de succesvolste Britse exportproducten. Hij was ook te zien in het prestigieuze The crown. In de eerste twee seizoenen speelde hij de rol van de Britse prins Philip. Binnenkort voegt hij een mooi nieuw project toe aan zijn cv. Hij zal namelijk te zien zijn in House of the dragon, de langverwachte prequel op het gigantisch succesvolle Game of thrones.

Matt Smith ten tijde van ‘Doctor who’. ©  BBC

Daarin vertolkt hij Daemon Targaryen, een voorouder van Daenerys Targaryen, het bekende personage van Emilia Clarke. De reeks, die bij ons vanaf 22 augustus te zien is via Streamz, vertelt het verhaal van een brute burgeroorlog die Westeros dreigt te verscheuren. Het verhaal speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen uit Game of thrones af.

Smith zakt op 25 september af naar Brussels Expo. Hij zal er handtekeningen uitdelen, met fans op de foto gaan en hun vragen beantwoorden. Naast Smith zal ook actrice Alyssa Milano, bekend van haar rollen in Charmed en Who’s te boss te gast zijn op de beurs.

Aangeboden door onze partners