©  EPA-EFE

Taiwan herneemt vliegverkeer na Chinese militaire oefening

In Taiwan is het vliegverkeer voor reizigers opnieuw opgestart na de grootschalige militaire oefeningen van China rond het eiland. De vliegtuigen kunnen ook opnieuw over het Taiwanese luchtruim vliegen met uitzondering van een gebied ten oosten van het eiland. Dat gebied wordt uit voorzorg nog gemeden tot maandagochtend.

mtmBron: BELGA

De waarschuwingen die sinds donderdag - sinds het begin van de Chinese militaire oefening - golden, zijn niet meer van kracht, zo meldt de Taiwanese regering.

China begon donderdag met een grote militaire oefening als reactie op een bezoek van de Amerikaanse politica Nancy Pelosi aan Taiwan. China zag dat als een provocatie en reageerde met een meerdaagse legeroefening waarbij aanvallen op Taiwan werden gesimuleerd. Er werden ook sancties tegen de VS aangekondigd. China schortte ook een reeks bilaterale gesprekken en samenwerkingen op, met name rond defensie en de aanpak van klimaatverandering.

De grootschalige Chinese legeroefening zou zondag tegen de middag afgelopen zijn, ook al heeft Peking aangekondigd dat het nog tot 15 augustus oefeningen met ‘live fire’, dus met echte munitie, zal houden in de Gele Zee, gelegen tussen China en het Koreaanse schiereiland.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent