©  BELGAIMAGE

Matej Mohoric heeft verklaring voor tegenvallende Tour en komt met slecht nieuws

Milaan-Sanremo-winnaar Matej Mohoric (Bahrain-Victorious) reed een tegenvallende Tour en heeft daar nu ook een verklaring voor. “Bloedtesten hebben uitgewezen dat ik een asymptomatische covid-besmetting heb doorgemaakt en mogelijk het Epstein-Barrvirus gehad heb”, zegt hij. Dat laatste is de verwekker van klierkoorts, een ziekte die gepaard kan gaan met grote vermoeidheid. “Ik zal wat meer rust moeten nemen, maar hopelijk kan ik dit seizoen nog koersen.”

Michael Van Damme

Matej Mohoric won vorig jaar nog twee Tourritten, maar kon in de afgelopen Ronde van Frankrijk geen enkele keer de hand uitsteken naar de zege. Daar heeft hij nu een verklaring voor. De Sloveen heeft niet alleen een covid-besmetting doorgemaakt, maar zou mogelijk recent ook klierkoorts gehad kunnen hebben. Klierkoorts gaat vaak gepaard met grote vermoeidheid.

Dat laat de renner zelf weten op Instagram nadat hij bloedtests heeft laten uitvoeren.

“Ik voelde me niet goed tijdens de Tour en hebt achteraf ook last gehad om te herstellen. Bloedtesten hebben een asymptomatische covid-besmetting aan het licht gebracht en mogelijk heb ik recent ook een infectie met het Epstein-Barrvirus doorgemaakt. Ik zal wat meer rust moeten nemen, maar hopelijk kan ik dit seizoen nog koersen.”

Aangeboden door onze partners