De jongens komen aan bij de frituur, bijl in de aanslag.  ©  rr

18-jarige Beringenaar en Nederlander (17) op bromfiets gevat na mislukte overval in Koersel

Beringen -

Een 18-jarige Beringenaar en een jongen van 17 uit Nederland zijn verhoord voor de mislukte overval op een frituur in Koersel. Ze stonden er vrijdagavond gewapend met mes, bijl en BB gun voor een gesloten deur.

Marij Wyers

De politie Beringen/Ham/Tessenderlo kon de jonge overvallers snel arresteren. In de buurt van de frituur reden ze nog op een bromfiets. De jongens voldeden aan de beschrijving. Ze waren in het zwart gekleed. De Nederlander was hier op vakantie. Omdat hij nog minderjarig is, werd hij voorgeleid bij de jeugdrechter. De achttienjarige Beringenaar moest voor de onderzoeksrechter komen. Hij bekende de feiten. De jongen is vrij onder voorwaarden.

Een van de daders had een BB gun in de hand. ©  rr

Vrijdagavond rond 22 uur probeerden de jongens de frituur in de Linkestraat in Koersel te overvallen. Op camerabeelden is te zien hoe ze naar de achterdeur lopen: in het zwart gekleed, kap op het hoofd en bijl in de aanslag. De deur bleek gesloten. De frituur sluit eerder dan de openingsuren op de website aangeven. Een alerte buurman had de jongens gezien en verwittigde de politie. De daders zijn gevlucht toen de schrikverlichting aansprong.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen