Ilse Liebens houdt niet van zoet, dus krijgt ze een bitter-zure Ginger Collins voorgeschoteld. — © HBvL
RECEPT. Ilse Liebens houdt niet van zoet, dus slurpt ze van deze bitter-zure cocktail
De beste mixologisten uit Limburg shaken een hele zomer lang gepersonaliseerde cocktails voor bekende Vlamingen. Deze week: Ilse Liebens houdt niet van zoet, dus krijgt ze een bitter-zure Ginger Collins voorgeschoteld.
Op basis van de voorkeuren van Ilse Liebens brouw mixologist Lotte Beuls van de Roots Bar in Genk een cocktail op maat. “Ilse noemt zichzelf serieus en open-minded”, zegt Lotte die ons uitnodigt op het hippe dakterras van de cocktailbar. “Daarom kiezen we voor een drankje dat er op het eerste gezicht simpel uitziet, maar verrassend proeft. De ‘Ginger Collins’ is een variant op de ‘Tom Collins’, een cocktail op basis van citroen- en limoensap en in dit geval ook met gember voor de gekleurde en bittere touch.”
Lotte Beuls van de Genkse Roots Bar. — © Luc Daelemans
Ingrediënten:
30 ml Bombay Sapphire
20 ml Bombay Citron Pressé
20 ml limoensap
10 ml huisgemaakte gembersiroop
Zelf gembersiroop maken zoals Lotte:
100 ml water
100 gram suiker
Stukjes gember
Geen zin om zelf gembersiroop te maken?
Monin Gembersiroop
Zo ga je te werk:
Als je zelf gembersiroop wil maken, laat je het water met de suiker lichtjes koken tot de suiker smelt. Laat er stukjes gember in weken tot dat de suikersiroop een gembersmaak heeft. Zeef de stukjes gember eruit en laat de vloeistof afkoelen.
Als je geen zin hebt om zelf gembersiroop te brouwen, kan je een fles Monin Gembersiroop kopen als alternatief. Meng de siroop met de andere ingrediënten en gooi alles samen met tien ijsblokjes in de shaker. Shake 15 seconden. Giet het drankje in een hoog highball (lang en stijlvol) glas en voeg 50 milliliter gemberbier toe. Roer een paar keer in het drankje en werk af met gember, limoen en munt. Cheers!
Ilse Liebens op het dakterras van de Roots Bar. — © Luc Daelemans
Liefhebber van boswandelingen? Dan is deze aardse cocktail met woudvruchten perfect voor jou
Snel afkoeling nodig? Met deze fruitige cocktail heb je gegarandeerd een winnaar te pakken
Het is komkommertijd: een bijzondere cocktail om de zomer nog wat langer te rekken
Fris en bruisend: zomerse cocktail met verse aardbeien in de hoofdrol
Hartig aperitief: een bloody mary met pittige Belgische toets
Annemieke Dubois (Jade & Jules): “Ik heb 193 mannen als klant en 2.385 vrouwen in een database”
MS-patiënte Ann werd rechterhand van prof die haar behandelt: “Over mijn ziekte praten we niet tijdens het werk”
Blijft Erdogan aan de macht of zorgt Kilicdaroglu toch nog voor een verrassing?
Is dit de reden waarom de speurders weer naar Maddie McCann zoeken? Koppel vond gedenkplaats voor meisje aan meer
Komt er superfusie van politie Zuid-West-Midden-Limburg?: “Het gaat duurder worden”
Wellnesscentrum Visa Versa in Riemst sluit de deuren en maakt plaats voor appartementen