Whatsapp geeft je nu langer de tijd om berichten te verwijderen

Hasselt -

Voortaan geeft Whatsapp gebruikers ruim twee dagen de tijd om hun berichtjes uit een chat te verwijderen. Tot voor kort had je daar maar één uur de tijd voor.

Laurien Thomas

Wie ooit al een bericht op Whatsapp wou verwijderen, moest vooral vlug zijn: tot een uur na het verzenden had je de optie om je bericht aan te tikken, ingedrukt te houden, en de optie “verwijderen voor iedereen” aan te duiden. Moederbedrijf Meta heeft nu beslist dat het gebruikers langer de tijd wil geven, tot twee dagen en twaalf uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De optie is alleen maar beschikbaar voor gebruikers die de laatste update van Whatsapp geïnstalleerd hebben. Ook belangrijk om te weten: je gesprekspartners blijven je verwijderde bericht nog zien tot ze zelf de nieuwe update uitvoeren. De eerstvolgende weken kan je dus best nog binnen het uur je bericht verwijderen, tot iedereen de nieuwste versie van de app heeft geïnstalleerd.

Reeks nieuwe functies

De nieuwe functie maakt deel uit van een hele reeks vernieuwingen die de appontwikkelaars op korte tijd heeft doorgevoerd. Sinds enkele weken kan je bijvoorbeeld je chathistoriek vanuit je Android-telefoon migreren naar je iPhone en visa versa. Daarnaast wordt een functie ontwikkeld waarmee groepbeheerders binnenkort berichten van iedereen uit een chat kunnen verwijderen.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten