©  Shutterstock

Winkelketen Casa slachtoffer van ransomware aanval

De winkelketen Casa is op 1 augustus het slachtoffer geworden van een ransomware aanval. Dat melden ze in een bericht aan klanten. Door de aanval zouden bepaalde persoonsgegevens van klanten gelekt zijn.

“Op 1 augustus is Casa slachtoffer geworden van een ransomware aanval door een hackersgroep. Dit werd door onze beveiligingssystemen op korte termijn opgepikt. Deze konden niet voorkomen dat onze IT-systemen werden versleuteld en bepaalde persoonsdata zijn gelekt”, klinkt het in een bericht dat Casa aan hun klanten stuurt.

Door de aanval zijn mogelijk gegevens zoals namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers van klanten gelekt. Casa waarschuwt klanten er dan ook voor dat zij nu mogelijk het slachtoffer kunnen worden van phishing bijvoorbeeld.

Bank- en betaalgegevens zouden niet gelekt zijn, omdat Casa die niet zelf verwerkt, maar werkt met een externe provider.

Na de aanval heeft Casa een crisisteam geactiveerd en staan ze in contact met de nodige instanties. Ook dienden ze een klacht in tegen onbekenden.  (sgg)

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent