Remco Evenepoel neemt Mathieu van der Poel op sleeptouw op training (en laat hem bergop ver achter zich)

Remco Evenepoel is aan zijn laatste voorbereiding op de Vuelta bezig (start op 19 augustus) en gaat als een raket. Vandaag ging hij in de buurt van Dénia een 150-tal kilometer trainen en deed een groot stuk samen met Mathieu van der Poel. Het was een flinke training met zo’n 3.000 hoogtemeters. Bergop stoof Evenepoel een aantal keer flink weg.

Nico Vanhee, Michael Van Damme

Als er niet gekoerst wordt, hebben de wielerfans nog altijd Strava om zich te vermaken. De trainingsapp leerde ons dat Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel vandaag samen op stap gingen in de buurt van Alicante.

Het was een stevige training van een 150-tal kilometer met meer dan 3.000 hoogtemeters bij stevige temperaturen. “Sauna day”, noemde MVDP het ritje, dat ze grotendeels samen deden.

Bergop moest Van der Poel de Belgische ronderenner van Quick Step-Alpha Vinyl logischerwijs een aantal keer laten rijden, maar Remco trok op een aantal klimmetjes wel heel stevig door.

Neem nu de beklimming van Tarbena naar Rates. Evenepoel deed de beklimming van vijf kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6 procent zowat 2,5 minuten sneller dan de Nederlander en ruim 5 minuten sneller dan Thomas De Gendt, die daar vandaag ook passeerde.

Op de beklimming van Tarbena naar Rates was REV ruimschoots de snelste van de dag. 

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent