© Tom Palmaers

Brandstofdieven gevat in Hoeselt nadat ze slag slaan op industrieterrein in Tongeren

Hoeselt -

Op de Industrielaan in Hoeselt heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag brandstofdieven gevat. De laadruimte van de rode VW Caddy stak vol met jerrycans. Wellicht gaat het om de buit van de diefstallen uit vrachtwagens op het industrieterrein Overhaem in Tongeren, eerder op de avond.

Marij Wyers

 ©  Tom Palmaers

 ©  Tom Palmaers

Bij bedrijven op het industrieterrein Overhaem werden dinsdagavond de brandstoftanks van vrachtwagens opengebroken. De diesel werd eruit gehaald.

Enige tijd later werd in Hoeselt op de Industrielaan een verdacht voertuig gecontroleerd. De rode VW Caddy stak vol met jerrycans, gevuld met brandstof. Het korps van Bilzen/Hoeselt/Riemst werkte samen met de collega’s van Tongeren.

De politie heeft de inzittenden meegenomen voor verhoor over de jerrycans in zijn auto. ©  Tom Palmaers

Het onderzoek naar de herkomst van de brandstof is nog bezig. De verdachten werden gearresteerd en ze zullen in de loop van de dag nog worden verhoord. Onderzoek moet uitwijzen waar de dieven hebben toegeslagen. Het zou gaan om Tsjetsjenen. Twee verdachten werden gevat. Het is nog niet duidelijk of er nog kompanen betrokken zijn bij de brandstofdiefstallen.

Toeval wil dat de verdachte auto met brandstofdieven kon worden onderschept vlakbij de betoncentrale Coopmans DC in Hoeselt waar twee weken geleden brandstof werd gestolen. Het is nog niet duidelijk of de verdachten op weg waren naar dit bedrijf. Onderzoek zal moeten uitwijzen of de opgepakte dieven verantwoordelijk zijn voor die diefstal van eind juli. Toen werd de brandstof uit vier vrachtwagens gepompt en had zaakvoerder Dirk Coopmans voor duizenden euro’s schade.

 ©  Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen