Verdachte opgepakt in onderzoek naar afgebrande voetbalkantine in Hasselt

Hasselt -

In het onderzoek naar de afgebrande voetbalkantine in Kuringen heeft de politie woensdagavond een verdachte gearresteerd. De meerderjarige zal verhoord worden. Mogelijk heeft hij iets met de brand te maken.

Phillip Pergens en Koen Luts

 ©  Koen Luts

 ©  Koen Luts

De lokale politie van Hasselt arresteerde de man woensdagavond. Ze namen hem mee naar het bureau waar hij verhoord zal worden. Mogelijk werd de leegstaande voetbalkantine in de Sint-Janshoefstraat in Kuringen in brand gestoken en heeft de meerderjarige arrestant hier iets mee te maken. Verder onderzoek zal daar meer duidelijkheid over moeten verschaffen.

De kantine van voetbalploeg VK Heide zou al drie jaar niet meer gebruikt worden. Er zat behalve een voetbalvereniging ook nog een tijdje een frisbeeclub en een rugbyploeg. Voor jongeren was het een plekje om te komen chillen. Sommigen zeggen dat er ook wel eens gedeald wordt.

Asbest

Hoe het vuur precies kon ontstaan wordt nu verder onderzocht. Maar de mogelijke brandstichting had wel gevolgen. Zo volgen de brandweer en stedelijke milieudienst van Hasselt de situatie verder op omdat er bij de brand mogelijk asbestdeeltjes zijn vrijgekomen. Zo zou het dak opgebouwd zijn uit eternieten golfplaten. In de eerste uren na het uitbreken van het vuur kregen de omwonenden binnen een perimeter van 200 meter de raad om alle ramen en deuren gesloten te houden en het eventuele ventilatiesysteem uit te schakelen. Intussen was de zwarte rookpluim tot in Zonhoven te zien. Nadat alles onder controle was mochten de buurtbewoners alles weer open zetten.

Het terrein zou eigendom zijn van de stad en er zou een plan bestaan om er huizen te zetten.

 ©  Koen Luts

Kantine brandt uit in Hasselt: rookpluim kilometers ver te zien. © TV Limburg

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen