“Een heldere nacht, ideaal om de volle maan te bewonderen”

Vanavond en vannacht blijft het helder. Pas na 22 uur zakt de temperatuur beneden 25°C.

Ruben Weytjens

Na middernacht koelt het boven de droge ondergrond echter weer vrij vlot af. We kunnen uiteindelijk minima tussen 14 en 18°C verwachten. Om 3:36 precies is het volle maan.

Vrijdag krijgen we opnieuw een zeer zonnige zomerdag. Regenwolken zijn in de verste verte niet in onze omgeving te bespeuren. Er kunnen hooguit eens wat dunne hoge sluierwolken aan de hemel verschijnen.

De temperatuur loopt op de meeste plaatsen op naar een maximum tussen 33 en 34°C. De luchtvochtigheid zal echter zeer laag zijn waardoor de warmte relatief goed te verdragen is. De wind komt uit het oosten en is meestal matig van kracht.

In de nacht naar zaterdag zakt de temperatuur tussen de stadsmuren maar met moeite beneden 20°C. In meer landelijke omgevingen lukt dat wel met tegen zonsopkomst op vele plaatsen temperaturen tussen 16 en 18°C.

Prima weer dus om lang wakker te blijven of zeer vroeg op te staan voor de jaarlijkse Perseïden meteorenzwerm

Het beste moment is tussen 4 en 5 uur in de ochtend maar ook eerder in de nacht zullen er al veel vallende sterren te zien zijn. De volle maan is dit jaar wél een storende factor omdat het maanlicht ervoor zorgt dat de zwakste meteoren niet te zien zullen zijn.

Bekijk hier de weersvoorspelling voor de komende dagen.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent