©  Tom Palmaers

Riemstenaar (30) die vluchtte voor politie en crashte in maïsveld blijkt vermoedelijke dealer

Riemst -

De 30-jarige man uit Riemst die afgelopen weekend in een maïsveld crashte tijdens een dolle politieachtervolging met 160 km/uur, is gearresteerd. Hij is donderdag aangehouden op verdenking van drugshandel en zit in de cel.

Olivier Simons

De bestuurder van de Ford Mondeo kruiste zaterdagnacht met een hoge snelheid een anoniem politievoertuig, die daarop de achtervolging inzette. Op de Bilzersteenweg in Riemst haalde de snelheidsduivel snelheden tot 160 km/uur. In het centrum van Riemst haalde hij allerlei gevaarlijke toeren uit, ging hij meermaals spookrijden en botste hij bijna tegen het verkeerseiland.

Uiteindelijk raakte de Riemstenaar op de Visésteenweg de controle over zijn voertuig kwijt en crashte hij in een maïsveld. Daarna nam hij het hazenpad.

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst slaagde er toch in de 30-jarige man uit Riemst te identificeren. Hij werd opgespoord en gearresteerd. Tijdens een huiszoeking vonden de speurders verdovende middelen. De man werd donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van drugshandel. Die besloot hem aan te houden en naar de gevangenis te sturen.

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. siol

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen