Negentienjarige wielertoerist uit Zutendaal verongelukt aan fietsoversteek op Bilzerweg

Zutendaal -

Aan de fietsoversteekplaats op de Bilzerweg in Zutendaal is donderdag rond 17.45 uur een dodelijk ongeval gebeurd. Een 19-jarige wielertoerist uit Zutendaal werd bij het oversteken van de weg door een auto aangereden. De hulpdiensten hebben het slachtoffer nog proberen te reanimeren.

Chris Nelis/Marij Wyers

 ©  Tom Palmaers

De fietser kwam vanuit Zutendaal en wou de weg oversteken aan de brug over het Albertkanaal. De auto kwam ook uit de richting van Zutendaal en reed in de richting van Bilzen. Voor de vaststellingen van het ongeval werd de weg afgesloten tussen de Taunusweg en de Oosterring. Een verkeersdeskundige is ter plaatse gekomen om de omstandigheden van de aanrijding te onderzoeken.

Fietsoversteekplaats

De aanrijding gebeurde aan de fietsoversteekplaats op de Bilzerweg (N730) waar de snelheid beperkt is tot 70 km/u.

Boven de oversteekplaats is verlichting aangebracht op zwart-gele verkeerspalen. Fietsers moeten er stoppen aan de haaientanden om te kijken of ze kunnen oversteken.

 ©  Tom Palmaers

Over de omstandigheden van de aanrijding van donderdagavond is nog niets bekend. Op basis van de vaststellingen ter plaatse zal de verkeersdeskundige een verslag opstellen.

 ©  Tom Palmaers

LEES OOK. Fietsster (73) uit Zutendaal kritiek na aanrijding met motor in Zutendaal

Aan de oversteekplaats is twee jaar geleden nog een ernstig ongeval gebeurd. Toen werd een fietsster die de weg overstak gegrepen door een motor.

De oversteekplaats staat geregeld ter discussie. Verkeer dat van de brug komt, kan pas vrij laat zien dat er fietsers oversteken.

 ©  Tom Palmaers

De weg nodigt ook uit om sneller te rijden dan de toegelaten 70 km/u. Bestuurders klagen dan weer dat er geregeld fietsers zijn die zomaar oversteken omdat ze onterecht denken dat ze er voorrang hebben.

 ©  Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen