© jhm

Trein met 150 reizigers en zonder airco staat vast na aanrijding in Torhout

Torhout -

Een trein met aan boord 150 reizigers staat sinds 12.30 uur stil op de sporen in Torhout na een persoonsaanrijding. De trein staat in volle zon. “De trein is niet uitgerust met airco, dus we trachten de mensen snel te evacueren ”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.

Jelle Houwen

De aanrijding gebeurde op Lijn 66 aan de spoorwegovergang in de Schavelarestraat in Torhout. Dat is de laatste overweg vooraleer de trein het station van Torhout binnenrijdt. Het gaat om de trein vanuit Brussels Airport/Zaventem die eindbestemming Oostende heeft.

Om 12.30 uur kwam het op de spoorwegovergang tot een persoonsaanrijding. De machinist probeerde nog in alle hevigheid te remmen, maar het was te laat. De trein met zes wagons kwam een honderdtal meter verder tot stilstand. De hulpdiensten zoals de brandweer en politie kwamen snel ter plaatse, net als de medische hulpdiensten. Zij gaan ook na of iemand op de trein hulp nodig heeft.

Geen airco

Ook Infrabel kwam ter plaatse. “Het gaat om een trein met 150 reizigers aan boord”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. “De trein heeft wel nog stroom via de bovenleiding, maar dit type trein is niet uitgerust met airco. Aangezien de trein in volle zon staat, maken we er samen met de NMBS zo snel mogelijk werk van om iedereen veilig te evacueren. Dat zou normaal niet lang mogen duren. De trein staat stil in de buurt van het station, dus iedereen kan naar daar worden gebracht.”

Door de aanrijding is het treinverkeer tussen Lichtervelde en Brugge onderbroken. De NMBS legt vervangbussen in. De verwachting is dat de hinder zeker tot 16 uur duurt.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent