©  Bart Borgerhoff

STVV leent Rein Van Helden uit aan MVV

Na Jarne Steuckers trekt met Rein Van Helden nog een tweede Kanarie voor één seizoen op uitleenbasis naar MVV. De 20-jarige centrale verdediger mag ervaring gaan opdoen bij de Maastrichtse club die uitkomt in de eerste divisie, de Nederlandse tweede klasse.

Pieter Vanlommel

Van Helden mocht de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Truiense A-kern aanvatten en liet in de oefenduels ook veelbelovende dingen zien. Coach Bernd Hollerbach liet zich al lovend uit over de jonge verdediger, die hij op termijn ziet uitgroeien tot een titularis. Rein is de zoon van Koen Van Helden, voetbaltrainer van eersteprovincialer Park Houthalen.

Vorig seizoen schopte het jeugdproduct van de Kanaries het één keer tot de wedstrijdselectie, dat gebeurde in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. Tot een invalbeurt en een debuut in eerste klasse kwam het echter nog niet. Met deze uitleenbeurt hoopt Sint-Truiden de jonge Genkenaar zich verder te laten ontwikkelen.

Na Robert-Jan Vanwesemael (KVK Tienen), David Mindombe (OH Leuven) en Jarne Steuckers (MVV) is Van Helden al de vierde jonge Kanarie die in deze zomermercato wordt uitgeleend. MVV begon vorige week aan het nieuwe seizoen met een 3-1-nederlaag op het veld van Jong AZ. Maandagavond ontvangt het NAC in de eigen Geusselt.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent