©  BELGA

Zilver! Robbe Ghys pakt eerste Belgische medaille op het EK in München

De eerste Belgische medaille op het EK in München is binnen. Het goud lukte net niet, maar Robbe Ghys veroverde wel het zilver in de puntenkoers in het baanwielrennen. De Lummenaar moest alleen de Fransman Benjamin Thomas laten voorgaan. De Nederlander Vincent Hoppezak pakte het brons.

Brett LuijsBron: Belga

Ghys totaliseerde na 200 ronden en twintig sprints 123 punten, onder meer dankzij vier winstrondes. Hij moest alleen de Franse wereldkampioen en titelverdediger Benjamin Thomas voor zich dulden. Die won goud met 135 punten. De Nederlander Vincent Hoppezak vervolledigde het podium met 113 punten.

De 25-jarige Ghys rijdt in München ook nog de ploegkoers (met Fabio Van Den Bossche), een wedstrijd die hij in 2018 won aan de zijde van Kenny De Ketele.

Opvallend is dat de puntenkoers pas in laatste instantie aan het programma van Ghys werd toegevoegd. “Dat werd pas beslist toen Lyndsay uitviel. Het is al een jaar of drie à vier geleden dat ik dat nog eens gedaan heb, dus het wordt afwachten wat het oplevert”, liet hij vooraf optekenen. Het leverde zilver op.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent