“Vanavond droog en vannacht zeer zwoel. Morgen broeierig warm met kans op onweer.”

Vannacht koelt het vanwege wolkenvelden beduidend minder goed af dan de voorbije nachten. Op meerdere plaatsen zal het een heuse tropennacht worden met dus minima boven 20°C. Een lokale bui valt in het tweede deel van de nacht niet volledig uit te sluiten maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Boven Limburg wordt er vannacht nog geen onweer verwacht.

Ruben Weytjens

Maandag wordt het in Limburg en omstreken minder warm dan de voorgaande dagen. Vanwege de hogere luchtvochtigheid zal het echter veel zwoeler aanvoelen. Als de temperatuur oploopt tot meer dan 25°C wordt de hittegolf in stand gehouden. En die kans is toch wel best groot. Bij voldoende brede opklaringen in het tweede deel van de namiddag zou het regionaal nog 28°C kunnen worden.

We moeten voor het eerst sinds lang echter ook rekening houden met een kans op buien. Voormiddag zouden er nog wat restanten van eerdere onweershaarden van boven Frankrijk over Limburg kunnen schuiven. In de loop van de namiddag kunnen er mogelijk ook boven onze streken nieuwe buien ontstaan. Lokaal kunnen die buien dan gepaard gaan met onweer en veel neerslag in korte tijd. Het is echter goed mogelijk dat het in sommige regio’s volledig droog blijft.

De wind komt uit het zuidwesten en haalt een gemiddelde snelheid van 3 tot 4 Beaufort.

Tegen middernacht verdwijnen de laatste buien uit onze buurt richting Duitsland. Het blijft vervolgens overal droog.

Met minima rond 17 graden blijft het zeer zacht en zwoel.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent