©  Ludo Boons

Vandaag nog een bloedhete dag, maar onweer ligt op de loer

Zondag wordt het weer zonnig en erg warm, maar daarna zal het kwik dalen naar meer dragelijke temperaturen. Het hoogtepunt van de hittegolf zou dan voorbij moeten zijn, en de eerste onweerswolken zullen opduiken: het KMI meldt dat een thermische depressie onze kant opkomt.

Bron: BELGA

De maxima schommelen zondag tussen 28 en 34 graden, lokaal is een uitschieter tot 35 graden niet uitgesloten. De nacht van zondag op maandag wordt wisselend tot zwaarbewolkt. Vooral na middernacht neemt de kans op buien en zelfs een onweer toe. De buien vallen wellicht eerst ten zuiden van Samber en Maas, maar doorheen de nacht zijn ook elders buien mogelijk. De minima blijven hangen tussen 15 en 22 graden.

Maandag volgen opklaringen, maar ook wolkenvelden met buien en mogelijk onweer. De maxima zakken naar waarden tussen 22 en 27 graden. Dinsdag blijft voornamelijk droog. In de loop van de dag verschijnen stapelwolken, links en rechts kan het gaan regenen. De maxima klimmen weer op naar 28 graden. 

Woensdag en donderdag worden onweerachtig. Woensdag brengt een zwaarbewolkte hemel, zwanger van buien en onweer, en maximumtemperaturen tussen 26 en 27 graden. Donderdag piept de zon tussen de buien tevoorschijn. De maxima halen op de meeste plekken net geen 25 graden.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten