Mathias Gos en Eleonore Dykmans van de Heersers. © frmi

Oldtimers en getunede auto’s komen samen voor tourrit

Heers -

De Heerse Performance Club, kortweg Heersers, en de Belgische Club voor Oude Peugeots organiseerden maandag een tourrit voor oldtimers en getunede wagens.

Geen grote tuningshow in het centrum dit jaar, maar wel een kleinschaliger evenement. “Na twee jaar coronapauze, hebben we dit jaar op veilig gespeeld en gekozen voor iets klein maar fijn”, zegt Mathias Gos van de Heersers. “Autoliefhebbers zijn er nog genoeg, maar na corona merken we dat het extreem uitbouwen van een wagen aan het uitsterven is. Ook is het nu vrij moeilijk om op events genoeg volk te kunnen aantrekken omdat er bijna elk weekend iets te doen. Maar volgend jaar bestaan we tien jaar en dan gaan we opnieuw groot uitpakken.”

Zomerterras

’s Morgens kwamen 35 auto’s en 70 deelnemers samen op het centrumplein voor een rondrit van 150 km door Haspengouw en de provincie Luik. “In de late namiddag arriveerden we terug op het centrumplein”, vertelt Mathias. “Op het zomerterras van café Den Hop-timist was er dan tijd voor een gezellige babbel, frisse pint én live muziek op het zomerterras.” (frmi)

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen