© Julien Meyen

Geenhout wint de wisselbeker stad Beringen

Beringen -

Elk jaar wordt er door de karabijnschuttersgilden van Beringen geschoten voor de wisselbeker van de stad Beringen. Deze wedstrijd gaat gewoonlijk door op één zondag in augustus. Om de drie jaar wordt de beker definitief toegekend aan de ploeg met de meeste punten over de drie jaren.

Julien Meyen

De vier deelnemende schuttersgilden zijn Sint Denijs Beringen-Mijn, Sint Joris Brelaar Paal, Sint Antonius Geenhout Paal en Sint Ludovicus Paalstraat Paal. Geenhout begon aan de laatste wedstrijd met 1 punt voorsprong en maakte het mooi af door de maximumscore neer te zetten. Zij winnen de beker van Beringen. Eindstand: Geenhout 118/120 voor Beringen 113, Paalstraat 109 en Brelaar 108.

Ook werd er op deze dag geschoten voor de schaal van burgemeester Vints. Sint Antonius Geenhout was ook hier de beste met 40/40 voor Paalstraat met 39, Beringen met 37 en Brelaar 33. Op de vriendenschieting die daarna nog plaatsvond, was Sint Joris Brelaar de beste met 30-16 voor Geenhout met 30-14.

Op de foto voorzitter Vos Pascal van geenhout die de beker ontvangt tussen de burgemeester Thomas Vints en voorzitter Jos Vanden Eynde van Paalstraat.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen