Met deze Limburgse kidsproof uitjes hou je zelfs de allerkleinsten bezig bij regenweer.  © FrCr

Deze week een middagje thuis met de kinderen? Dit zijn onze beste antiverveeltips bij regenweer

De komende dagen vallen er flink wat buien uit de lucht, maar met deze kidsproof uitjes in Limburg houd je zelfs de allerkleinsten bezig bij regenweer.

Shauni Deferm

Duikparadijs TODI bij Sportoase in Beringen

©  Raymond Lemmens

Is dat reisje naar de Malediven nét buiten budget? Dan kan je met je gezin afzakken naar Beringen. Daar vind je het prachtige duikparadijs TODI op de site van Sportoase. Heb je een duikbrevet? Breng dan meteen twee uur lang met je duikfles onder water door. Ben je onervaren? Dan bewonder je de vijfduizend zoetwatervissen al snorkelend aan de oppervlakte.

Adres: be-MINE 1, 3582 Beringen

Duur: 2 uur

Prijs: 10 euro per begonnen kwartier

Meer info: www.todi.be

Op C-mine expeditie in Genk

©  Stad Genk

Tijdens je bezoekje aan C-mine kan je ontdekken hoe het leven als mijnwerker eruitzag. Tijdens het gezinsspel ‘Waar is Cyriel?’ duiken jullie samen wel zes meter onder de grond. Zo ontdek je wie Cyriel is en wat hij doet in de mijngangen van Winterslag. Verdienen jullie op het einde van het spel een medaille?

Adres: C-mine 10 bus 2, 3600 GENK

Duur: Op eigen tempo

Prijs: 10 euro

Meer info: www.mijnmuseum.be

Lasershooting bij Laser3000 in Hasselt

Hou je van actie? Ga dan met je lasergun achter je tegenstander aan en scoor de meeste punten door hun energypack uit te schakelen terwijl je jezelf een weg baant in een doolhof. Speciale licht- en geluidseffecten maken het plaatje compleet. Dit spel is geschikt voor de hele familie, met een minimumleeftijd van zes jaar.

Adres: Via Media 1, 3500 Hasselt

Duur: 20 minuten per sessie waarvan 12 minuten laserplezier

Prijs: 10 euro per persoon per sessie

Meer info: www.laser3000.be/hasselt

Indoor skiën bij Snow Valley in Peer

© Koen De Langhe

Is het niet de zon, maar wel de sneeuw die je mist? Trek dan snel nog eens je winterkleren aan en ontdek op je skilatten de vier pistes van de indoor skihal Snow Valley in Peer. Dit is een leuke, sportieve activiteit voor jong en oud. Tip voor de ouders: sluit je skitrip tot slot af aan de après-skibar!

Adres: Deusterstraat 74/E, 3990 Peer

Duur: Vanaf 1 uur per sessie

Prijs: Vrij skiën kan vanaf 17,50 euro per uur

Meer info: www.snowvalley.be

360° filmvoorstellingen bij Cosmodrome in Genk

©  Chris Nelis

Ga op ontdekkingstocht doorheen het zonnestelsel, ontrafel het geheim van de vallende sterren en de dino’s of ontdek waarom de nacht op de polen soms 6 maanden duurt. Tijdens de 360° filmvoorstellingen kunnen zelfs de allerkleinsten de wondere wereld van de kosmos ontdekken. De voorstellingen zijn al op maat van kinderen vanaf 3 jaar.

Adres: Planetariumweg 18 – 19, 3600 Genk, België

Duur: 2 uur

Prijs: Vanaf 7,5 euro

Meer info: www.kattevennen.be/nl/cosmodrome/3/

(Subtropisch) zwemmen bij Aqua Mundo, Dommelslag en Bloesembad

©  Jozef Croughs

Zijn jouw kids echte waterratten, dan kan een bezoekje aan een van de vele subtropische zwembaden in Limburg niet ontbreken! Ga zwemmen tussen échte tropische planten in Aqua Mundo (Peer), ontdek de gekste waterglijbanen in Dommelslag (Pelt) of geniet van de heerlijke warme baden van het Bloesembad (Sint-Truiden).

Aqua Mundo

Adres: Erperheidestraat 2, 3990 Peer

Prijs: 25 euro

Meer info: www.centerparcs.be/be-vl/belgie/fp_EP_vakantiepark-erperheide/aqua-mundo

Dommelslag

Adres: Dommelslagdreef 12, 3900 Pelt

Prijs: Vanaf 3,25 euro

Meer info: www.lago.be/pelt/zwemparadijs

Bloesembad

Adres: Olympialaan 10, 3800 Sint-Truiden

Prijs: Vanaf 10,30 euro

Meer info: www.lago.be/sint-truiden/subtropisch-zwembad/zwemparadijs

Gezinsspel ‘Mijn Verhaal’ bij Mijnmuseum in Beringen

©  Will VDHeyden

Word mijnwerker voor één dag en breng een interactief bezoekje aan Mijnmuseum in Beringen. Hier kan je ontdekken hoe het leven als mijnwerker eruitzag. Tijdens het spel ‘Mijn Verhaal’ kunnen kinderen het museum spelenderwijs en met een opdrachtenboekje doorlopen. Het museumbezoek kan je ook uitbreiden met de ondergrondsimulatie onder begeleiding van een gids.

Adres: Koolmijnlaan 201, 3582 Beringen

Duur: Op eigen tempo. De ondergrondsimulatie duurt 45 minuten

Prijs: Vanaf 4 euro, kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis binnen

Meer info: www.mijnmuseum.be

VR Adventure bij Racelandkart in Oudsbergen

Special effects, windstoten, hitte, trillingen en geuren: in geen tijd word jij meegezogen in je eigen VR-verhaal. Niets is wat het lijkt tijdens deze virtual reality-beleving. Er zijn drie verschillende games die je met een team van maximum 4 spelers kan uittesten. De minimumleeftijd is 14 jaar.

Adres: Kerkhofstraat 18 C, 3670 Oudsbergen

Duur: 15 of 30 minuten gameplay

Prijs: Vanaf 15 euro

Meer info: www.racelandkart.be

Bubble Foot bij KickCity in Genk

©  Bubble Foot Genk

Bubble foot is een spel waarin je zaalvoetbal speelt in een plastic opblaasbare bol. Je maakt doelpunten zoals in een echte match, maar mag daarbij de regels doorbreken: duwen, trekken en botsen mag en wordt zelfs aangemoedigd. De minimumleeftijd is 7 jaar.

Adres: Sledderloweg 98, 3600 Genk

Duur: 30 minuten

Prijs: 15 euro

Meer info: www.kickcity.be/p/bubble-foot.html

Botsautovoetbal bij Racelandkart in Oudsbergen

Botsautovoetbal is een knotsgek spel dat exact gespeeld wordt zoals je denkt: je moet voetballen… met een botsauto. Met de autoscooter knal je de bal zo vaak mogelijk in een van de zes doelen. De tactiek is natuurlijk om je tegenstander aan te rijden en hem zo uit koers te brengen. De minimumleeftijd is 8 jaar.

Adres: Kerkhofstraat 18 C, 3670 Oudsbergen

Duur: 12 minuten per sessie

Prijs: Vanaf 8 euro

Meer info: www.racelandkart.be

Rondleiding met Supergids en familiespel ‘Zoom in!’ bij het Gallo-Romeins Museum in Tongeren

De expositie ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ bezoeken met een toffe archeoloog? Bob de Graver neemt kinderen mee op een boeiende audiotour waarin hij vol passie en humor vertelt hij over het verre verleden. Een fijne én educatieve uitstap voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Daarnaast loopt er in het Gallo-Romeins Museum een nieuwe, tijdelijke tentoonstelling: Imperium Romanum. Ontdek een – soms bizarre – mix van heden en verleden. Een audiotour op maat van kinderen en het familiespel ‘Zoom in!’ maken deze uitstap ook voor de allerkleinsten interessant.

Adres: Kielenstraat 15, 3700 Tongeren

Duur: 60 tot 120 minuten

Prijs: Vanaf 1 euro

Meer info: www.galloromeinsmuseum.be

Clip ’n Climb bij klimcentrum Alpamayo in Beringen

In deze speciale klimzaal kan je al terecht met kinderen vanaf 4 jaar. De Clip ’n Climb is een fijne starter met speelse klimmuren tot wel 9 meter hoog. Elke muur heeft een leuke uitdaging met licht- en kleureffecten tot zelfs en wiebelende paal in het midden van de ruimte. Een uitstap voor echte waaghalzen, dus.

Adres: be-MINE 21, 3582 Beringen

Duur: 90 minuten

Prijs: 13 euro

Meer info: www.alpamayo.be/clip-n-climb

Gezinsparcours DressUndress bij het Modemuseum in Hasselt

Heb je enkele kleine fashionista’s in huis? Dan is het Modemuseum in Hasselt the place to be. Ontdek het gezinsparcours DressUndress en leer spelenderwijs het verhaal achter elk kledingstuk. Als afsluiter ontwerp je je eigen oversized trui. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Adres: Gasthuisstraat 11, 3500 Hasselt

Prijs: Vanaf 3 euro

Meer info: www.modemuseumhasselt.be

De knutselbox van Congé Bricolé voor een familiedagje thuis

©  Congé Bricolé

In de knutselkoffer van Congé Bricolé vind je alles wat je nodig hebt voor drie vrolijke activiteiten bij je thuis. In de doos zitten, sjablonen, het stappenplan, het knutselmateriaal en tot slot enkele handige tips en tricks zodat je samen met de kindjes kan genieten van een creatief momentje. De box wordt aan huis geleverd en is geschikt voor kinderen tussen 3 en 8 jaar.

Prijs: 30 euro

Meer info: www.congebricole.com

Railway Brick Museum in Maasmechelen

Dit is het eerste Museum met Lego® steentjes in België en het laat een 50 jaar lange geschiedenis van Lego®-treinen zien. Het museum is gevestigd in de oude artisanale bakkerij van Leut waardoor ook het pand een unieke sfeer ademt. Voor de kinderen is er een speurtocht voorzien waaraan je voor een meerprijsje kan deelnemen.

Adres: Sint-Pietersstraat 87, 3630 Maasmechelen

Prijs: 5 euro per persoon. Kinderen tot en met 3 jaar gratis

Meer info: www.visitmaasmechelen.com/railway-brick-museum

Schatten van Vlieg in heel Limburg

© Marc Ras

Met de zoektocht Schatten van Vlieg breng je een bezoek aan bibliotheken, musea, kasteeldomeinen, natuurgebieden en nog heel wat andere unieke plekken over heel Vlaanderen. In Limburg kan je op 58 plaatsen terecht, van Sint-Truiden tot Hasselt, Tongeren en Oudsbergen. Ideaal voor kleine speurneuzen.

Datum: Nog tot en met 31 augustus

Prijs: gratis

Meer info: www.uitinvlaanderen.be/schattenvanvlieg

Ontdekkingstocht Vik & Vera bij museum De Mindere in Sint-Truiden

Hou je ervan om met je kinderen een leerrijke uitstap te maken? Dan kan je op ontdekkingstocht doorheen het museum De Mindere. Puzzel, zing liedjes, teken en kijk naar de kunstwerken terwijl je samen met de kleinsten opdrachten van Vik en Vera uitvoert tijdens de kinderspeurtocht. Alles is op maat van kleuters van 3 tot 6 jaar.

Adres: Capucienessenstraat 1, Sint-Truiden

Prijs: gratis of een vrije gift

Meer info: www.demindere.be

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten