©  EPA-EFE

Oud-vicepresident Mike Pence: “Laat personeel van FBI met rust”

Voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft gezegd dat hij zou overwegen om met de parlementaire onderzoekscommissie te praten over de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021, indien hem dat gevraagd wordt. Tegelijkertijd riep hij de Republikeinen op om de FBI “niet lastig te vallen”.

evdgBron: The New York Times

De ex vicepresident richtte zich woensdag, tijdens een politiek evenement, tot de Republikeinen in het land. Dat deed hij naar aanleiding van de kritiek op de FBI, die eerder deze maand onaangekondigd binnenvielen in het huis van ex-president Donald Trump in Florida. Deze huiszoeking maakte deel uit van een onderzoek naar documenten die Trump illegaal uit het Witte Huis meenam. De Republikeinen, en dan nog in het meest Trump zelf, waren niet te spreken over de “heksenjacht” van het ministerie van Justitie. Ook in het Capitool werd misnoegd gereageerd op de FBI-inval.

Pence zei dat de Republikeinen “het ministerie van Justitie en de FBI verantwoordelijk mogen houden voor de beslissing om binnen te vallen bij Trump, maar dan wel zonder het gewone rechtshandhavingspersoneel aan te vallen”. Zij voerden gewoon hun werk uit, zo oordeelde de oud-vicepresident.

Aangeboden door onze partners