Casemiro pakte de Europese Supercup met Real Madrid, maar lijkt nu afscheid te zullen nemen van de Spaanse succesclub. ©  ISOPIX

Officieel: Manchester United haalt portefeuille boven na mislukte start en betaalt 70 miljoen euro voor Casemiro

Manchester United heeft een principeakkoord bereikt met Real Madrid rond de overgang van defensieve middenvelder Casemiro. Het zou liefst 70 miljoen euro (60 miljoen pond) neertellen en de 30-jarige Braziliaan een riant contract bieden van liefst vier jaar met optie op een extra jaar. United is met een 0 op 6 gestart in de Premier League en reageert op de transfermarkt.

Michael Van Damme

Real Madrid heeft zijn nieuwe middenvelder beet. Het neemt de Braziliaan Casemiro over van Real Madrid. De Braziliaan zou dit weekend al zijn medische testen afleggen in Engeland.

Real-voorzitter zou Casemiro de vrije keuze gelaten hebben om te blijven of te vertrekken en woensdag zou de Braziliaan in een persoonlijk gesprek coach Carlo Ancelotti ingelicht hebben dat hij kiest voor een vertrek.

Casemiro had nog drie jaar contract bij Real, maar met Aurélien Tchouameni van Monaco trokken de Koninklijken een jonge concurrent aan. Afgelopen weekend kreeg Tchouameni de voorkeur op Casemiro. Bovendien bood Manchester United de Braziliaan vier jaar met optie op nog een jaar extra. De 30-jarige middenvelder zit dan tot zijn pensioenleeftijd gebeiteld.

United had eerst zijn zinnen gezet op Frenkie de Jong van Barcelona, maar als die vertrekt, zou zijn voorkeur eerder naar Chelsea uitgaan. Het transferoffensief van de Mancunians is nog niet ten einde, want manager Erik ten Hag wil er naar verluidt nog een aanvaller, rechtsback en extra keeper bij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent