©  BELGA

Problemen met brandstofbevoorrading in Kinshasa voor Brussels Airlines: vlucht naar België geschrapt

Net als andere luchtvaartmaatschappijen heeft Brussels Airlines momenteel te kampen met een beperking van de brandstofbevoorrading  op de luchthaven van Kinshasa. Een vlucht tussen de Congolese hoofdstad en Brussels Airport werd daarom maandag geschrapt, zo meldt het bedrijf dinsdag. De luchtvaartmaatschappij is nu op zoek naar een structurele oplossingen omdat de beperking van de bevoorrading tot medio september geldt.

mtmBron: BELGA

De annulering, door de beperking ingesteld bij de aankoop van brandstof in Congo, trof iets minder dan 300 passagiers die aan boord waren van vlucht SN358. Passagiers zonder verblijfplaats werden overgebracht naar een hotel in Kinshasa. Brussels Airlines zoekt voor de passagiers een oplossing om naar Brussel te reizen, maar de komende vluchten zijn (bijna) volzet.

“De beperking tot 25.000 liter/28 ton kerosine per vliegtuig, opgelegd door de lokale brandstofleveranciers aan de luchtvaartmaatschappijen, is momenteel van kracht tot half september”, aldus het bedrijf.

Brussels Airlines werk nu aan een structurele oplossing om zijn vluchten van en naar Congo te kunnen blijven garanderen.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten