Onbekenden willen bom laten ontploffen bij juwelierszaak in Eisden

Maasmechelen -

Een interventieploeg van de politie Lanaken-Maasmechelen stootte donderdagochtend op een bom. Het explosief lag op de stoep voor de toegang tot een juwelierszaak op de Pauwengraaf in Eisden. De werkwijze wijst op een plofkraak.

Jos Thomassen/Phillip Pergens

De precieze omstandigheden zijn nog niet bekend. De politie kreeg rond 6 uur in de ochtend een melding van een plofkraak bij de zaak First Gold. Daar hadden de daders een bom met ontstekingsmechanisme gelegd. Deze bevatte kabels onder het ijzeren voorhangsel, maar het lukte hen niet om de bom te laten ontploffen waarna de vlucht werd genomen. De winkelstraat werd na de vondst helemaal afgezet en na de eerste vaststellingen werd de ontmijningsdienst gebeld. De mensen van Dovo kwamen ter plaatse om de bom te ontmantelen. Zij brachten het explosief over naar een andere locatie waar het op een veilige manier tot ontploffing werd gebracht.

“Ik mocht mijn eigen winkel niet uit”, klinkt het bij een handelaar vlakbij. Rond 8.30 uur werd de straat terug opengesteld.

Het is al de tweede keer dat er een aanslag wordt gepleegd op de geviseerde juwelierszaak. De zaak wordt verder onderzocht en is een gerechtelijk onderzoek. De lokale politie droeg het speurwerk inmiddels over aan de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Limburg.

 ©  TP

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten