Veerboot voor Zweedse kust in brand, 300 passagiers geëvacueerd

Er is brand uitgebroken op een ferry nabij het Zweedse nationale park Gotska Sandön. Er zouden zich 300 personen aan boord bevinden. Dat melden de Zweedse autoriteiten en wordt bevestigd door een woordvoerder van rederij Stena Line aan de Zweedse openbare omroep SVT. De brand zou ondertussen onder controle zijn.

Het schip, de Stena Scandica, lag maandagvoormiddag voor de kust van het Zweedse eiland Gotska Sandon toen er aan boord brand uitbrak. Volgens de autoriteiten waren er zo’n 300 mensen aan boord. Er werd een grote reddingsactie op poten gezet waarbij drie helikopters en zeven boten aan te pas kwamen.

De brand zou uitgebroken zijn in een container op het autodek van de ferry. “Er is rookontwikkeling, maar geen vlammen. De bemanning sproeit er water op om het af te koelen en dat lijkt te helpen”, zei Jonas Franzen, woordvoerder van de Zweedse maritieme dienst.

Een andere woordvoerder van de Zweedse maritieme dienst, Lisa Mjörning, laat aan SVT weten dat de brand ondertussen onder controle is. Ze bevestigt dat er helikopters en boten werden uitgestuurd “voor als het nodig zou zijn om te evacueren”. “Voorlopig ziet het daar niet naar uit”, klinkt het echter.

Franzen van zijn kant verklaarde dan weer dat een aantal personen het schip hebben verlaten, maar dat het aan het hoofd van de reddingsdienst is om te beslissen of er eventueel tot een algemene evacuatie wordt overgegaan.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten