Tweewekelijks op vrijdag is er een afhaalmoment in Peer. Bestellen kan tot donderdagochtend.  © Kizzy van Horne 

Takeaway tip: ook zo gek op Japans eten? In Peer haal je de lekkerste lunchboxen in huis

Peer -

Van karaage tot shiitake korokke: allemaal Japanse lekkernijen uit de keuken van Kizzy van Horne uit Pelt. Met haar takeaway concept Mono brengt ze de Japanse keuken naar Peer, waar je de lekkerste bento kan afhalen.

Stien Vanbaelen

“Het was de droom van mijn vriend om naar Japan te gaan. Maar ook ik werd op slag verliefd op het land. Én op de keuken”, vertelt Kizzy. Na haar reis begon ze zich meer te verdiepen in de lokale specialiteiten. “Ik las kookboeken van voor naar achter en volgde Japanse workshops.”

Bento met zalm. ©  Kizzy van Horne

De bal ging aan het rollen toen Kizzy bento begon te maken voor vrienden en kennissen. “Bento is een typisch Japanse lunchbox die je ook perfect ’s avonds kan eten”, legt Kizzy uit. “De inhoud is telkens anders, al zijn er wel enkele klassiekers die terugkomen. Zoals ‘karaage’, dat zijn Japanse kipnuggets. Ook de veggie shiitake korokke of paddenstoelkroketjes en de gemarineerde zalm met miso vallen enorm in de smaak.”

Bento met karaage. © Kizzy van Horne

Tweewekelijks op vrijdag is er een afhaalmoment in Peer. Bestellen kan tot donderdagochtend. De maandag vóór de afhaaldag wordt via Facebook en Instagram aangekondigd welk vlees, vis of veggie in de lunchbox zit. De groentjes en het dessert? Dat blijft een verrassing.

Mono, tweewekelijks afhaalmoment op vrijdag bij ’t Kabinet, Kerkstraat 19 in Peer. Enkel op bestelling. Een bento kost 17 (veggie), 18 (vlees) of 19 (vis) euro. Een kleine bento is vijf euro goedkoper en heeft geen dessert. Info: facebook.com/mono.bentobox en instagram.com/mono.bento.

Japan-fan Kizzy van Horne. ©  Kizzy van Horne

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent