Sihame El Kaouakibi krijgt al 4 maanden geen parlementaire wedde meer, fiscus legt beslag op haar loon

Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi krijgt al vier maanden geen parlementaire wedde meer. Dat berichten Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws vrijdag. De fiscus heeft bewarend beslag laten leggen op het loon. Het parket heeft intussen ook de eindvordering klaar in het onderzoek naar haar.

Bron: HLN, VTM

El Kaouakibi is al bijna twee jaar niet meer gezien in het Vlaams Parlement. De politica zetelde er voor Open Vld tot ze, in april vorig jaar, zelf uit de partij stapte na schandalen in het kader van subsidiefraude. Haar parlementaire zitje hield ze wel en met ziektebriefjes was ze al die tijd wettig afwezig en werd ze dus doorbetaald.

Maar de 3.000 euro netto die ze kreeg, wordt sinds vier maanden niet meer gestort omdat de fiscus bewarend beslag liet leggen op haar wedde. Intussen is ook de eindvordering van het parket klaar, die de doorverwijzing naar de raadkamer vraagt. Daar zal beslist worden of El Kaouakibi zich voor de rechter zal moeten verantwoorden. Voor dat kan moet wel eerst nog haar parlementaire onschendbaarheid opgeheven worden. Daarover moet geoordeeld worden door een commissie in het Vlaams Parlement. 

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent