©  AFP

Ook geen Tom Pidcock op het WK in Australië: “Mentaal gaat het niet om opnieuw op te bouwen”

Tom Pidcock geeft forfait voor het WK in het Australische Wollongong. De wereldkampioen veldrijden rijdt met de Tour of Britain - waarin hij zondag als vijfde finishte - zijn allerlaatste wegwedstrijd van het seizoen.

Hugo Coorevits

“Mentaal gaat het niet meer om opnieuw op te bouwen naar Australië”, zei Pidcock na de openingsetappe van de Tour of Britain in Schotland. “Om toe te slaan op het WK moet ik honderd procent zijn. Nadat ik het WK mountainbiken verloor, zag ik het allemaal niet meer zitten. Als je je zinnen zet op de regenboogtrui, dan moet je honderd procent zijn. En dat ben ik niet”, aldus de Brit die rust neemt en daarna opnieuw wat veldritten zal betwisten.

De Britse selectie zou aangevoerd worden door Ethan Hayter en Fred Wright, maar coach Brammeier moet nog de knopen doorhakken.

Ook Alejandro Valverde zal naar alle waarschijnlijkheid ontbreken op het WK. De Spaanse veteraan wil wel gaan, maar mag niet van zijn ploeg. De reden ligt voor de hand: net als Lotto-Soudal en zoveel andere ploegen zit Movistar verwikkeld in een geweldige strijd om het behoud van de WorldTour-licentie. Daaraan moet niet alleen Enric Mas meewerken in deze Vuelta, maar ook Alejandro Valverde.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten