Document over nucleaire macht van buitenlandse regering gevonden tijdens huiszoeking bij Trump

FBI-agenten hebben vorige maand tijdens de huiszoeking in de woning van oud-president Donald Trump een document gevonden dat de militaire verdediging, inclusief nucleaire macht, van een buitenlandse regering beschrijft. Dat meldt The Washington Post op basis van anonieme bronnen. Om welk land het gaat, wordt niet gemeld.

gjsBron: BELGA

Sommige in beslag genomen stukken beschrijven volgens de krant uiterst geheime Amerikaanse operaties die zo streng worden bewaakt dat slechts een handjevol mensen van de inhoud op de hoogte is. Alleen de president, enkele leden van het kabinet of een ambtenaar op bijna kabinetsniveau kunnen andere overheidsmedewerkers machtigen om toegang tot deze informatie te krijgen.

Begin augustus werden meer dan 11.000 overheidsdocumenten gevonden in Mar-a-Lago in Palm Beach, Trumps resort in Florida. Die lagen zowel in dozen in een opslagruimte als in het persoonlijke kantoor van de oud-president. Verder werden tientallen lege mappen aangetroffen, waaronder 48 met het opschrift “geclassificeerd”. Dit roept de vraag op of alle verdwenen documenten boven water zijn gekomen.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten