Off Ontvoerders. © ATV

Koppel verkleed als bewakingsagent probeert meisje (12) te ontvoeren aan tramhalte

Melsele -

Vrijdag verijdelde een attente bestuurder van De Lijn een mogelijke ontvoering van een 12-jarig meisje. Een 37-jarige man en een 30-jarige vrouw probeerden, verkleed als bewakingsagenten, het meisje mee te lokken. De politie kon de twee oppakken na de reactie van een van de trambestuurders. “Gelukkig heeft onze bestuurder tijdig ingegrepen. Hij heeft veel erger kunnen voorkomen”, zegt de woordvoerder van De Lijn.

Pieter Van Hecke

Het incident vond plaats aan de tramterminus in Melsele. “Een 12-jarig meisje meldde vrijdag aan een trambestuurder dat ze werd benaderd door twee personen. Zij rook onraad en maakte de juiste beslissing om hulp te zoeken”, klinkt het bij De Lijn. “Onze chauffeur belde onmiddellijk de politie die snel ter plaatse kwam. We zijn opgelucht, dit had veel slechter kunnen aflopen.”

Het parket meldt dat naar aanleiding van de feiten twee personen zijn gearresteerd: een 30-jarige vrouw en een 37-jarige man. Zaterdag werd het duo voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Ze worden verdacht van poging tot ontvoering van minderjarigen. Dinsdag verschenen ze voor de raadkamer van Dendermonde waar hun aanhouding werd bevestigd.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten